Deze mais salade is een heerlijk frisse en knapperige Tex Mex salade met mais. Een heerlijke smaaksensatie.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd15 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Mexicaans, Tex Mex
Trefwoord: Kidsproof, Mais, Mais salade, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 83kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
2maiskolven; voorgekookt (vers kan ook, maar dan moet je deze eerst stomen of gaar koken voor gebruik)
0,5paprika
0,5rode ui
1handjeverse koriander
50gram(vegan) feta
Optioneel
jalapenonaar smaak
Dressing
1eetlepelvegan mayo
1,5eetlepelvegan creme fraiche
2eetlepelslimoensapof sap van 1 limoen
0,25theelepelpaprikapoeder
0,25theelepelkomijnzaadgemalen
1eetlepelzonnebloemolie
zout
peper
Instructies
Verwarm een grillpan of grillijzer. Grill de maiskolven op de grill, zodat er mooie bruin/zwarte grill lijnen ontstaan. Snij de mais van de kolf.
Was de paprika en snij in kleine stukjes. Snij de ui fijn. Hak de verse koriander fijn. Als je jalapeno toevoegt, verwijder dan de zaadlijsten en hak de jalapeno fijn.
Doe de mais in een saladeschaal, samen met de ui, paprika, verse koriander. Kruime de feta erover. Voeg optioneel de jalapeno toe.
Doe de vegan mayo, vegan creme fraiche, limoensap, parikapoeder, komijnzaad, zonnebloemolie in een schaaltje. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade.
Notities
Mijn kinderen vonden deze maissalade heerlijk. Het pepertje kun je achterwege laten voor kinderen, dan is het niet zo pittig.