Zin in een lekkere frisse maaltijdsalade? Dan is deze orzosalade echt een aanrader. De salade is geheel plantaardig, maar ook goed vega te maken. De pesto dressing maakt het helemaal af.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Maaltijdsalade, Orzo, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 609kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
320gramorzo
1blokjegroente bouillon
500gramsperzieboon
250gramcherrytomaat
265gramcannellini boon
1rode ui
100gram(vegan) feta
60grampijnboompitten
Dressing
3eetlepelsolijfolie
2eetlepels(vegan) pesto
1-2eetlepelscitroensapnaar smaak
zout
peper
Instructies
Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, samen met het de groente bouillon. Giet af. Besprenkel met wat olijfolie en zet apart.
Dop de sperziebonen en halveer ze. Blancheer de boontjes 4 minuten in kokend water. Spoel af met ijskoud water en zet apart.
Was de cherrytomaat en snij doormidden. Spoel de witte bonen af. Snij de orde ui fijn.
Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
Meng de olijfolie met de citroensap en pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de orzo in een saladekom. Voeg de sperziebonen, cannellini bonen, cherrytomaat, rode ui in de kom. Kruimel de (vegan) feta erover en strooi de pijnboompitten erover. Schenk de dressing over de salade en roer goed door. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Notities
Misschien dat jouw kind niet alles lekker vindt aan deze salade.
Voor kinderen kan het helpen om losse bakjes op tafel te zetten. Een bakje met de gekookte orzo, een bakje tomaatjes, een bakje feta, pijnboompitten, witte bonen, de dressing apart etc. Laat je kind zelf zijn eigen salade samenstellen.