Op zoek naar een heerlijke vegan pasta recept? Zoek niet verder en maak deze geweldige vegan pasta al ragu. Vol verse groente en eiwitten en perfect voor een duurzame leefstijl.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta
Servings: 4personen
Calories: 447kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
320gramvolkoren pasta
Tofu 'vlees'
375gram tofu
250gram champignon
2eetlepelolijfolie
zout
peper
2eetlepeledelgistvlokken
Saus
2eetlepelolijfolie
1ui
2teentjesknoflook
250gramwortel
1eetlepelbalsamico azijn
2eetlepeltomatenpuree
2theelepeltijmgedroogd
250gramcherrytomaat
400gramtomatenblokjes
400mlwaterpasta kookvocht smaakt heel lekker!
1blokjegroente bouillon
Instructies
Verwarm de oven voor op grillstand.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Maak eerst het tofu ‘vlees’. Rasp de tofu en champignons met een handrasp, of in de foodprocessor of met een mandoline. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Sprenkel de olijfolie, zout en peper erover. Schuif in de oven en grill 5-10 minuten. Pas op dat het niet verbrandt!
Snij de ui en knoflook fijn en rasp de wortel. Bak de ui, knoflook en wortel ongeveer 5 minuten in een hapjespan.
Voeg balsamico azijn, sojasaus, tomatenpuree, tijm, gehalveerde cherrytomaat toe en bak nog eens 5 minuten.
Haal de tofu uit de oven en bestrooi met de edelgistvlokken. Zet even apart.
Blus af met tomatenblokjes, groente bouillon en water en laat 10 minuten pruttelen.
Voeg de tofurasp toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Roer de pasta erdoor, of serveer de saus en pasta apart. Geniet ervan!
Notities
Mijn kinderen zijn gek op pasta met rode saus. Deze pasta viel ook goed in de smaak.
Je kunt de saus eventueel pureren voordat je de geraspte tofu toevoegt.
Ook kun je de geraspte tofu apart van de saus serveren.