Vegan pasta al ragu: een smaakvolle klassieker, plantaardig gemaakt!

Ben je op zoek naar een heerlijke en voedzame veganistische maaltijd? Zoek dan niet verder dan deze vegan pasta al ragu! Dit gerecht is een smaakvolle twist op de klassieke Italiaanse ragu, met tofu en champignons in de hoofdrol. De romige saus is perfect om te serveren met je favoriete pastasoort en is bomvol groenten en eiwitten.

De voordelen van veganistisch koken

Veganistisch koken is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je gezondheid en het milieu. Plantaardige voeding is rijk aan voedingsstoffen en vezels, en bevat minder verzadigd vet dan dierlijke producten. Door minder vlees te eten, draag je bij aan een duurzamere wereld. Ik eet zelf niet volledig vegan, maar wel zo veel mogelijk. Met mijn website wil ik je laten zien hoe lekker het is om plantaardig te eten! Je hoeft echt niets in te leveren op je levensgeluk :).

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische pasta met rode saus
Vegan pasta al ragu

Tofu: een veelzijdige plantaardige eiwitbron

Tofu is een perfect ingrediënt om te gebruiken in veganistische gerechten. Het is een plantaardige eiwitbron die neutraal van smaak is en zich gemakkelijk laat aanpassen aan verschillende recepten. In dit recept gebruik ik tofu om een ​​heerlijke ‘vlees’-saus te maken.

Maak kennis met deze vegan pasta al ragu

Deze vegan pasta al ragu is super eenvoudig te maken en staat binnen 30 minuten op tafel.

Meer lekkere vegan pasta recepten

Smaakt deze pasta naar meer? Kijk dan ook eens op mijn speciale pasta pagina voor meer vega en vegan pastarecepten. Of probeer een van deze lekkere vegan toppers hieronder.

Vegan pasta bolognese met tofu gehakt
Ontdek een heerlijk vegan recept voor pasta met rode saus en tofugehakt – een gezonde, smaakvolle maaltijd die perfect is voor bewuste eters. Leer hoe je zelf tofugehakt maakt!
Bekijk recept
Vegan pasta roomsaus met spinazie
Pasta met roomsaus is echt puur comfortfood. Met dit recept heb je binnen 20 minuten een heerlijke plantaardige pasta roomsaus met spinazie op tafel staan. Makkelijk om te maken, gezond en vooral erg lekker.
Bekijk recept
Vegan pasta met palmkool en misoboter
Palmkool is familie van boerenkool en je kunt er heerlijk mee koken. Deze pasta met palmkool met misoboter is echt een aanraderr!
Bekijk recept

Vegan pasta al ragu

Op zoek naar een heerlijke vegan pasta recept? Zoek niet verder en maak deze geweldige vegan pasta al ragu. Vol verse groente en eiwitten en perfect voor een duurzame leefstijl.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordPasta
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram volkoren pasta

Tofu 'vlees'

  • 375 gram tofu
  • 250 gram champignon
  • 2 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel edelgistvlokken

Saus

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram wortel
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepel tijm gedroogd
  • 250 gram cherrytomaat
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 ml water pasta kookvocht smaakt heel lekker!
  • 1 blokje groente bouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand. 
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. 
  • Maak eerst het tofu ‘vlees’. Rasp de tofu en champignons met een handrasp, of in de foodprocessor of met een mandoline.
    Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Sprenkel de olijfolie, zout en peper erover.
    Schuif in de oven en grill 5-10 minuten. Pas op dat het niet verbrandt! 
  • Snij de ui en knoflook fijn en rasp de wortel. Bak de ui, knoflook en wortel ongeveer 5 minuten in een hapjespan. 
  • Voeg balsamico azijn, sojasaus, tomatenpuree, tijm, gehalveerde cherrytomaat toe en bak nog eens 5 minuten. 
  • Haal de tofu uit de oven en bestrooi met de edelgistvlokken. Zet even apart. 
  • Blus af met tomatenblokjes, groente bouillon en water en laat 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de tofurasp toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. 
    Roer de pasta erdoor, of serveer de saus en pasta apart. Geniet ervan!

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op pasta met rode saus. Deze pasta viel ook goed in de smaak. 
  • Je kunt de saus eventueel pureren voordat je de geraspte tofu toevoegt. 
  • Ook kun je de geraspte tofu apart van de saus serveren.