Deze romige pasta met champignon roomsaus en vegan worstjes is een heerlijke vegan maaltijd die perfect is voor een drukke weekavond. Gezond, lekker én makkelijk!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 612kcal
Author: Nienke
Ingredients
15gramgedroogde porcini
500mlpaddenstoelen bouillon
320gramvolkoren pasta
4eetlepelsolijfolie
300gramvegan worstjes
2teentjesknoflook
2rode ui
1000gramchampignon
200mlplantaardige kookroom
zout
peper
verse peterselie
Optioneel
maizenaom de saus in te dikken, als dat nodig is
Instructions
Voeg de porcini toe aan de warme paddenstoelen bouillon. en laat even staan.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verdeel de olijfolie over een koekenpan en een hapjespan.
Snij de vegan worstjes in plakken. Bak de worstjes in een koekenpan tot ze gaar zijn.
Snij de ui en knoflook fijn en bak in de hapjespan.
Snij de champignon in plakken. Voeg ze toe aan de hapjespan. Bak de champignon 5-10 minuten in de pan.
Voeg de plantaardige room en de porcini bouillon toe. Roer deze goed door en laat de bouillon ongeveer 10 minuten inkoken tot een mooie ingedikte saus.
Is je saus nog te dun? Dik de saus dan in met maizena.
Voeg de worstjes en de pasta toe. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie. Geniet ervan!
Notes
Mijn kinderen zijn gek op pastamaaltijden. Deze champignon pasta gaat er dan ook goed in.
Houdt jouw kind niet van de textuur van champignons? Bak de champignons dan en pureer ze vervolgens, samen met de bouillon. Doe de saus vervolgens terug in de pan en laat deze inkoken tot een mooie saus dikte.