Romige pasta klassieker met plantaardige twist
Ben je op zoek naar een heerlijke en makkelijke vegetarische maaltijd? Dan is deze pasta met champignon roomsaus en vegan worstjes perfect voor jou! Dit gerecht is rijk aan smaak en vol voedingsstoffen, en is klaar in minder dan 30 minuten.
Waarom vegan pasta?
Sinds een aantal jaar eet ik steeds vaker plantaardig. Ik geloof dat een plantaardig voedingspatroon onze toekomst is. Vegetarisch eten is al een super goede stap. Zowel voor het milieu, als je gezondheid. En plantaardig eten is het logische gevolg. Door dierlijke producten te vervangen door vegan opties, draag je bij aan een lagere CO2-uitstoot en minder watergebruik. Bovendien is een plantaardig voedingspatroon goed voor je gezondheid.
Niet altijd makkelijk om plantaardig te koken
Het is af en toe best even een worsteling vind ik. Want kaas vind ik nou eenmaal ontzettend lekker. Aziatische gerechten zijn perfect om plantaardig te bereiden. Pasta’s vind ik iets lastiger, omdat daar traditioneel kaas bij hoort. Daarom daag ik mezelf graag uit om lekkere plantaardige pasta recepten te maken. Deze pasta met champignon roomsaus en vegan worstjes is een super smaakvolle pasta!
Hoe maak je pasta met champignon roomsaus?
Deze pasta is heel eenvoudig om te bereiden. Ik maak de roomsaus van plantaardige kookroom, paddenstoelen bouillon en gedroogde porcini. Deze combinatie zorgt voor een rijke umami-smaak én is makkelijk te bereiden.
Pasta met champignon roomsaus is perfect voor:
Drukke weekavonden: Het is snel en eenvoudig te maken, dus je hebt binnen een mum van tijd een gezonde en bevredigende maaltijd op tafel.
Gezonde diners: De champignons en plantaardige roomsaus zitten boordevol voedingsstoffen, terwijl de volkoren pasta zorgt voor vezels en energie.
Vegetarische of veganistische eters: Dit recept is 100% plantaardig, dus het is perfect voor iedereen die minder vlees wil eten of helemaal geen dierlijke producten eet.
Vegan pasta met champignon roomsaus
Ingrediënten
- 15 gram gedroogde porcini
- 500 ml paddenstoelen bouillon
- 320 gram volkoren pasta
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 gram vegan worstjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode ui
- 1000 gram champignon
- 200 ml plantaardige kookroom
- zout
- peper
- verse peterselie
Optioneel
- maizena om de saus in te dikken, als dat nodig is
Instructies
- Voeg de porcini toe aan de warme paddenstoelen bouillon. en laat even staan.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verdeel de olijfolie over een koekenpan en een hapjespan.
- Snij de vegan worstjes in plakken. Bak de worstjes in een koekenpan tot ze gaar zijn.
- Snij de ui en knoflook fijn en bak in de hapjespan.
- Snij de champignon in plakken. Voeg ze toe aan de hapjespan. Bak de champignon 5-10 minuten in de pan.
- Voeg de plantaardige room en de porcini bouillon toe. Roer deze goed door en laat de bouillon ongeveer 10 minuten inkoken tot een mooie ingedikte saus.
- Is je saus nog te dun? Dik de saus dan in met maizena.
- Voeg de worstjes en de pasta toe. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie. Geniet ervan!
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op pastamaaltijden. Deze champignon pasta gaat er dan ook goed in.
- Houdt jouw kind niet van de textuur van champignons? Bak de champignons dan en pureer ze vervolgens, samen met de bouillon. Doe de saus vervolgens terug in de pan en laat deze inkoken tot een mooie saus dikte.
Review