Palmkool is familie van boerenkool en je kunt er heerlijk mee koken. Deze pasta met palmkool met misoboter is echt een aanraderr!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Miso, Palmkool, Pasta, Vegan
Servings: 2personen
Calories: 524kcal
Author: Nienke
Ingredients
160gram(volkoren) pasta
2eetlepelsolijfolie
1ui
2teentjesknoflook
500grampalmkoolof boerenkool
zout
peper
30gram(plantaardige) boter
20grammisopasta
1handjecashewnoten
Instructions
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan op het vuur. Snij de ui en knoflook fijn en bak 2 minuten in de olie.
Was de palmkool en verwijder de bladeren van de steel. Snij de palmkool fijn.
Doe de palmkool in de pan en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter en roer de misopasta door de boter tot een egale saus. Verwarm de cashewnoten in een pan en bak ze goudbruin.
Schenk de misoboter over de palmkool. Voeg de pasta toe. Garneer met de cashewnoten.
Notes
Mijn kinderen zijn niet zo gek op groene bladgroente.
Misoboter en pasta daarentegen vinden ze heerlijk. Serveer de palmkool eventueel apart en maak voor je kind wat andere groente bij de pasta met misoboter. Bijvoorbeeld wat gegrilde cherrytomaatjes uit de oven. Zo heeft iedereen een lekkere maaltijd.