Lekker recept met palmkool

Wat is palmkool?

Palmkool is een groene bladgroente die familie is van boerenkool. Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, is een ontzettend gezonde groente. Het bevat veel calcium, vitamine C, vitamine K, ijzer, koper, fosfor, foliumzuur en kalium. Qua smaak komt het overeen met boerenkool. Het blad is iets stugger dan boerenkool. Je kunt het op verschillende manieren bereiden. In dit gerecht heb ik het geroerbakt. Maar ook koken of stomen werkt goed. Oorspronkelijk komt de palmkool uit Toscane. Een bekend Toscaans gerecht met palmkool is cavolo nero soep. Palmkool wordt geoogst in de herfst.

Kun je palmkool vervangen door boerenkool?

Palmkool is niet in de gewone supermarkt verkrijgbaar. Ik krijg het af en toe in mijn biologische groententas. Je kunt het kopen op de markt of bij de groentenboer. Lukt het niet om aan palmkool te komen? Geen probleem! Je kunt palmkool prima vervangen door boerenkool.

Pasta met misoboter: een perfecte combinatie

Misopasta is een ingredient dat vaak in de Japanse keuken wordt gebruikt. Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Ik vind het een ideaal ingredient in de vega en vegan keuken, omdat het heel veel umami heeft; je maaltijd krijgt er echt extra smaak door. Ik gebruik het niet alleen in Aziatische gerechten, maar bijvoorbeeld ook in pasta’s of risotto’s. Als je miso mengt met gesmolten boter, krijg je misoboter. Dit smaakt geweldig bij een pasta!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ingredienten voor pasta met palmkool en misoboter

Haal de volgende ingredienten in huis voor pasta met palmkool en misoboter voor 2 personen:

  • 160 gram (volkoren) pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram palmkool of boerenkool
  • zout
  • peper
  • 30Ā gram plantaardigeĀ boter
  • 20 gram misopasta
  • 1 handje cashewnoten

Vegan pasta met palmkool en misoboter

Palmkool is familie van boerenkool en je kunt er heerlijk mee koken. Deze pasta met palmkool met misoboter is echt een aanraderr!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
KeukenItaliaans
TrefwoordMiso, Palmkool, Pasta, Vegan
Porties2 personen

Ingrediƫnten

  • 160 gram (volkoren) pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram palmkool of boerenkool
  • zout
  • peper
  • 30 gram (plantaardige) boter
  • 20 gram misopasta
  • 1 handje cashewnoten

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan op het vuur.
    Snij de ui en knoflook fijn en bak 2 minuten in de olie.
  • Was de palmkool en verwijder de bladeren van de steel. Snij de palmkool fijn.
  • Doe de palmkool in de pan en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Smelt de boter en roer de misopasta door de boter tot een egale saus.
    Verwarm de cashewnoten in een pan en bak ze goudbruin.
  • Schenk de misoboter over de palmkool. Voeg de pasta toe. Garneer met de cashewnoten.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn niet zo gek op groene bladgroente.Ā 
  • Misoboter en pasta daarentegen vinden ze heerlijk. Serveer de palmkool eventueel apart en maak voor je kind wat andere groente bij de pasta met misoboter. Bijvoorbeeld wat gegrilde cherrytomaatjes uit de oven. Zo heeft iedereen een lekkere maaltijd.Ā