Vegan pastasalade met sperziebonen en frisse tahini dressing
Deze zomerse pastasalade is heerlijk voor een lekkere zomerse avond. De salade is gevuld met sperziebonen, edamame bonen en tuinerwten. De tahini salade maakt het helemaal af.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Pastasalade
Servings: 4personen
Calories: 442kcal
Author: Nienke
Ingredients
320grampasta
500gramsperzieboon
150gramedamame boonuit de diepvries
200gramdoperwtdoperwten, uit de diepvries
2bosui
1handje verse kruidenik had peterselie, bieslook, oregano en basilicum
2eetlepelspistache noten
Frisse tahini dressing
1teentjeknoflook
1citroen
1eetlepeldadelsiroopof agave of ahorn siroop
1eetlepeltahini
1theelepelmosterd
0,5theelepelsriracha saus
3eetlepelszonnebloemolie
2eetlepelswater
Instructions
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Zet apart.
Dop de sperziebonen en snij doormidden. Kook de boontjes 5 minuten. Spoel af met koud water. Zet apart.
Voeg kokend water toe aan de edamame bonen en tuinbonen. Laat 5 minuten staan. Giet af.
Snij de bosui in ringen. Hak de verse kruiden fijn.
Frisse tahini dressing
Snij de knoflook fijn. Doe de knoflook in een schaaltje. Rasp de citroen. Voeg ook het sap van de helft van de citroen toe. Voeg de tahini, dadelsiroop, zonnebloemolie, water, mosterd en sriracha toe.
Pastasalade
Doe de gekookte pasta in een grote schaal. Voeg de sperziebonen, edamame bonen, tuinerwten, bosui en tuinkruiden toe. Schenk de frisse tahini dressing erover. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met pistache noten.
Notes
Deze pastasalade is ook geschikt voor kinderen. Je kunt eventueel de edamame bonen achtwege laten of vervangen door een andere groente. Denk aan paprika of tomaat.