Vegan poke bowl met quinoa, sticky tofu en veel groente. Zo'n poke bowl smaakt het lekkerst als je het zelf maakt. Een heerlijke vegan maaltijd als lunch of diner. Of serveer de salade bowl als bijgerecht.
7gramverse korianderalternatief: verse munt, bieslook of peterselie
Dressing
4eetlepelstahini
30mlwater
1eetlepelcitroensap
2theelepelssriracha saus
Instructions
Leg het blok tofu op een stuk keukenpapier. Leg er een stuk keukenpapier op en vervolgens een paar kookboeken (of iets anders zwaars). Laat de tofu 15 minuten zo staan. Het vocht trekt er nu uit. Hierdoor kun je de tofu lekker knapperig krijgen.
Kook in de tussentijd de quinoa gaar in een pan met kokend water. Giet af en zet apart.
Snij de rode kool fijn.Snij de paprika in blokjes.Snij de bosui in ringen. Snij de avocado in plakjes. Hak de koriander fijn.
Sticky tofu
Snij de uitgelekte tofu in blokjes van ongeveer 1 bij 1. Doe in een bakje en strooi de maizena erover. Schudt even goed zodat de tofu blokjes goed bedekt zijn met maizena.
Verwarm de zonnebloemolie in deen koekenpan. Bak de tofu blokjes aan alle kanten goudbruin. Schudt de pan regelmatig. Dit duurt ongever 15-20 minuten. Je hebt dus een beetje geduld nodig, maar zo krijg je wel echt lekker knapperige tofu.
Voeg de soja, rijstazijn, sambal, sesamolie en gembersiroop toe en roer nog even. Haal de tofu uit de pan.
Tahini dressing
Meng de tahini, het water, citroensap en de sriracha. Roer goed door.
Poke bowl opmaken
Verdeel de quinoa over je bowls. Verdeel ook de edamame, rode kool, paprika, bosui, avocado en koriander over de bowls. Voeg de tofu blokjes toe. Maak de poke bowls af met de tahini dressing.
Notes
Zo'n bowl worden mijn kinderen helaas niet zo blij van. Maar gelukkig is daar altijd een oplossing voor!
Laat je kind z'n eigen bowl samenstellen. Pasta in plaats van quinoa? Prima! Dat is makkelijk te maken. Wel paprika, maar geen edamame, prima! Mais erbij? Het kan allemaal! Door je kind zelf te laten kiezen, wordt hij betrokken bij het koken en gaat het eten vaak beter.