Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
3
van 1 stem
Vegan ramen maaltijdsoep
Ben je gek op ramen en op zoek naar een lekker en makkelijk ramen recept? Klik dan snel op het recept om aan de slag te gaan!
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken:
Aziatisch, Japans
Trefwoord:
Kidsproof, Noedelsoep, Ramen, Vegan
Servings:
4
personen
Calories:
429
kcal
Author:
Nienke
Ingrediënten
300
gram
volkoren noedels
3
eetlepel
sesamolie
Groente toppings. Kies je eigen toppings (250 gram groente pp), of ga voor mijn toppings
100
gram
shiitake
2
paprika
150
gram
boerenkool
2
prei
400
gram
spitskool
Ramen bouillon
2
eetlepel
miso pasta
4
eetlepel
vegan mayonaise
of tahin
4
eetlepel
sojasaus
1
eetlepel
gembersiroop
1
eetlepel
rijsazijn
1
liter
groentebouillon
of paddenstoelenbouillon (of een combinatie van beide)
Optioneel
200
gram
sticky tofu
of sticky tempeh
chiliolie
pinda's
gebakken uitjes
Instructies
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de spitskool en paprika in dunne reepjes, de prei in ringen en de shiitake in plakjes.
Roerbak de groente ongeveer 5 minuten in de sesamolie in een koekenpan.
Meng de ingrediënten voor de ramen bouillon tot een gladde saus. Voeg de groentebouillon toe en roer goed door.
Warm de ramenbouillon eventueel nog even op voordat je de soep gaat serveren.
Verdeel de bouillon over de kommen. Verdeel ook de noedels en de toppings over de kommen.
Optioneel
Garneer eventueel met pinda's, gebakken uitjes en chiliolie.
Notities
Serveer alle ramen toppings in schaaltjes op tafel en laat je kind zelf zijn/haar toppings kiezen.
Zo geef je je kind keuzevrijheid, dat gaat vaak gepaard met lekker eten :).
Nutrition
Calorieën:
429
kcal
|
Koolhydraten:
67
g
|
Eiwitten:
12
g
|
Vet:
14
g
|
Verzadigd vet:
6
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
2
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
5
g
|
Zout:
2650
mg
|
Kalium:
605
mg
|
Vezels:
7
g
|
Suiker:
9
g
|
Vitamin A:
5371
IU
|
Vitamine C:
77
mg
|
Calcium:
185
mg
|
Iron:
5
mg