Vegan ramen maaltijdsoep

Vandaag duiken we samen in de wereld van de vegan ramen. Ramen, oorspronkelijk uit Japan, is een heerlijke maaltijd noedelsoep. Met dit recept voor vegan ramen maaltijdsoep tover je een gezonde, smaakvolle en kleurrijke maaltijd op tafel.

Vegan ramen maaltijdsoep recept: eenvoudig en smaakvol

Ramen is het ultieme comfort food, maar hoe maak je het vegan én lekker? Geen zorgen, ik heb het perfecte recept voor je. De basis is een rijke, zelfgemaakte bouillon met miso, sojasaus, en vegan mayo (of tahin). Deze combinatie zorgt voor diepte en umami in je soep, zonder dat je het dagen lang hoeft laten trekken.

Noedelsoep recept

Ramen maaltijdsoep: een gezonde keuze

Deze ramen soep is niet alleen lekker, maar ook boordevol voedingsstoffen. We gebruiken verse groenten zoals boerenkool, spitskool, paprika en prei. Deze ingrediënten zorgen voor kleur, textuur en belangrijke vitamines en mineralen. Het is een complete maaltijd in één kom!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Welke toppings zijn lekker in ramen?

Een van de leukste aspecten van ramen is het toevoegen van toppings. Je kunt hier eigenlijk helemaal los gaan. In dit recept heb ik gebruikt wat ik in de koelkast had liggen. Dat was boerenkool, spitskool, prei, paprika en shiitake. Andere lekkere ramen toppings zijn:

  • sperziebonen
  • broccoli
  • peultjes
  • stukjes wortel
  • gegrilde tomaat
  • gegrilde mais
  • gegrilde pompoen

Ook is het lekker om een vegan eiwitbron toe te voegen. Denk aan sticky tofu of sticky tempeh.

Tot slot kun je de ramen nog afmaken met bijvoorbeeld pinda’s, gebakken uitjes, chiliolie, bosui.

Hoe maak je een makkelijke ramen bouillon?

De sleutel tot een goede ramen is de bouillon. Mijn geheime tip? Gebruik miso pasta en sojasaus voor een rijke umami basis en combineer dit met gembersiroop en rijstazijn voor een subtiele zoetzure touch. Tot slot voeg je groentebouillon toe. Het is verrassend eenvoudig te maken, maar het resultaat is een complexe en volle smaak. Wat ik ook vaak doe, is een combinatie van groentebouillon en paddenstoelenbouillon toevoegen. De paddenstoelenbouillon geeft nog wat extra umami.

Hoe maak je een kidsproof ramen?

Dit vind ik zo’n beetje het leukste aan ramen: ik serveer alle toppings meestal in aparte schaaltjes op tafel. Iedereen mag zijn / haar eigen toppings uitkiezen. Ik zorg dat er altijd wat bij zit wat de kinderen lekker vinden. Zo heb je niet alleen een heerlijke maaltijd, maar zorg je er ook voor dat je kinderen ervan kunnen genieten.

Stap voor stap naar de perfecte vegan ramen

Laten we de stappen doorlopen voor het maken van deze heerlijke maaltijdsoep:

  1. Kook de noedels: Kies voor ramen noedels voor de authentieke ervaring.
  2. Bereid de groente toppings: Snijd en roerbak voor een knapperige textuur.
  3. Maak de bouillon: Combineer miso, sojasaus, vegan mayo, gembersiroop en rijstazijn en groentebouillon.
  4. Samenvoegen: Voeg de bouillon en noedels samen en top af met je favoriete groente toppings.

Meer lekkere vega en vegan Aziatische recepten

Smaakt deze ramen naar meer? Probeer dan ook eens een van deze andere Aziatische noedelgerechten.

Vegan noedelsalade met veel groente
Zin in een lekkere, frisse en gezonde Aziatische maaltijdsalade? Bekijk dan snel hoe je deze noedelsalade maakt.
Bekijk recept
Snelle vegan roerbak noedels
Zin in een lekker roerbak gerecht? Deze vegan roerbaknoedels zijn lekker voedzaam en maak je heel snel zelf zonder pakjes en zakjes! Varieer met je lievelings roerbakgroente en zet iedere keer weer een verrassende noedelmaaltijd op tafel.
Bekijk recept
Vegan noedels met spitskool, peultjes en tofu
Dit is een heerlijk voedzaam vegan maaltijd met noedels, tofu, spitskool en peutljes. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker!
Bekijk recept

Vegan ramen maaltijdsoep

Ben je gek op ramen en op zoek naar een lekker en makkelijk ramen recept? Klik dan snel op het recept om aan de slag te gaan!
3 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch
KeukenAziatisch, Japans
TrefwoordKidsproof, Noedelsoep, Ramen, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren noedels
  • 3 eetlepel sesamolie

Groente toppings. Kies je eigen toppings (250 gram groente pp), of ga voor mijn toppings

  • 100 gram shiitake
  • 2 paprika
  • 150 gram boerenkool
  • 2 prei
  • 400 gram spitskool

Ramen bouillon

  • 2 eetlepel miso pasta
  • 4 eetlepel vegan mayonaise of tahin
  • 4 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel rijsazijn
  • 1 liter groentebouillon of paddenstoelenbouillon (of een combinatie van beide)

Optioneel

  • 200 gram sticky tofu of sticky tempeh
  • chiliolie
  • pinda's
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de spitskool en paprika in dunne reepjes, de prei in ringen en de shiitake in plakjes.
  • Roerbak de groente ongeveer 5 minuten in de sesamolie in een koekenpan.
  • Meng de ingrediënten voor de ramen bouillon tot een gladde saus. Voeg de groentebouillon toe en roer goed door.
  • Warm de ramenbouillon eventueel nog even op voordat je de soep gaat serveren.
  • Verdeel de bouillon over de kommen. Verdeel ook de noedels en de toppings over de kommen. 

Optioneel

  • Garneer eventueel met pinda's, gebakken uitjes en chiliolie.

Kidsproof tips

  • Serveer alle ramen toppings in schaaltjes op tafel en laat je kind zelf zijn/haar toppings kiezen. 
  • Zo geef je je kind keuzevrijheid, dat gaat vaak gepaard met lekker eten :). 
Noedelsoep recept
Vegan ramen maaltijdsoep