Vegan risotto van haverrijst met prei en misoboter
Heerlijke risotto met prei en miso. Perfect voor een doordeweekse maaltijd in minder dan 30 minuten! Maak de risotto met haverrijst voor een extra gezonde maaltijd met veel eiwitten en vezels.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd30 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Hollands, Italiaans
Trefwoord: haverrijst, Prei, Risotto
Servings: 2personen
Calories: 618kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
2eetlepelolijfolie
3stengelsbleekselderij
3teentjesknoflook
3prei
180gramhaverrijst
750mlgroentebouillon
50gramplantaardige boter
1-2eetlepelmiso
1handjepistachenoten
Instructies
Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
Snij de knoflook en bleekselderij fijn en bak deze ongeveer 5 minuten in de olie.
Voeg de haverrijst toe en bak 2 minuten mee.
Was de prei en snij in ringen. Voeg de preiringen toe aan de rijst en blus af met een flinke scheut groentebouillon, tot de rijst onder water staat.
Laat de bouillon inkoken en schenk vervolgens weer wat bouillon bij. Herhaal dit proces net zolang tot de rijst gaar is. Is je bouillon eerder op? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.
Voeg de boter en de miso (naar smaak) toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met pistachenoten. Geniet ervan!
Notities
Dit is een heerlijk zacht gerecht en kun je prima aan je kinderen voorschotelen.
Houdt je kind niet van prei? Bak deze dan apart in een pan en pureer deze. Roer de gepureerde prei vervolgens door de haverrijst risotto.