Deze vegetarische chili con carne is de ideale snelle vegetarische maaltijd. Je maakt het met ingrediënten uit je voorraadkast, aangevuld met wat verse groenten. Binnen 20 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd15 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Texmex
Trefwoord: Chili sin carne, Mais, Zwarte bonen
Servings: 4personen
Calories: 380kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
1ui
1teentjeknoflook
2paprika
250gramcherrytomaten
400gramtomatenblokjes
480gramzwarte boon2 blikken van 400 gram. Alternatief: kidney bonen
285grammais 1 blik van 300 gram
3eetlepelsMexicaanse kruidenmixzie recept op mijn blog, of gebruik een zakje tacokruiden
olijfolie
zout
peper
Optioneel om te garneren
1avocado
nacho chips
verse koriander
4eetlepelscreme fraiche
Instructies
Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie.
Snij de paprika in stukjes en de cherrytomaten doormidden en voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee.
Giet de bonen en mais af. Voeg de bonen, mais en tomatenblokjes toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten mee. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en peper.
Garneer eventueel met wat plakjes avocado, een klodder creme fraiche en verse koriander. Serveer eventueel met nacho chips of tortilla wraps.
Notities
Kinderen vinden chili con carne vaak heel lekker! Voeg optioneel stukjes ananas toe voor een lekkere zoete twist!
Serveer de chili con carne op een wrap voor de kinderen.