Deze snelle curry maak je met rijpe bananen. Overrijpe bananen hoef je dus niet weg te gooien, maar kun je perfect gebruiken als basis voor deze vega curry. Door het zoete van de banaan is dit een super kidsproof recept.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Banaan, Curry, Kidsproof, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 623kcal
Author: Nienke
Ingredients
Currypasta
1,5cmgember
4teentjesknoflook
0,5rode ui
2theelepelsgemalen komijnzaad
1theelepelgemalen korianderzaad
1,5theelepelgaram masala
0,75theelepelkurkuma
0,5theelepelkardamon
0,25theelepelkaneel
2,5eetlepelstomatenpuree
1mespuntjechilivlokken
2rijpe bananen
100gramcashewnoten
3eetlepelszonnebloemolie
150ml water
Overig
300grambasmati rijst
zonnebloemolieof arachideolie
0,5rode ui
1paksoiof een andere groente, zoals broccoli of sperziebonen
400mlkokosmelk
1blokjegroente bouillon
1banaan
Optioneel, om te garneren
2handjesgeraspte kokos
Instructions
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
Schil de gember, ui en knoflook en doe in een blender of keukenmaler. Voeg de komijnzaad, korianderzaad, garam masala, kurkuma, kardamon, kaneel, tomatenpuree, chilivlokken, 2 rijpe bananen, cashewnoten, 150 ml water en 3 eetlepels zonnebloemolie toe. Pureer tot een gladde curry pasta
Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een hapjespan. Snij de andere helft van de rode ui fijn. Bak deze in de olijfolie. Was de paksoi en snij in stukjes. Bak de witte stukjes paksoi in de olie. Bewaar de groene blaadjes voor later. Bak de paksoi ongeveer 5 minuten.
Voeg de currypasta toe en roer goed door. Blus af met de kokosmelk en 250 ml water. Voeg het bouillonblokje toe en laat 10 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de curry met de rijst en garneer met plakjes banaan.
Notes
Dit is de perfecte curry voor kinderen. Door de banaan is de curry lekker zoet van smaak.
De paksoi kan nog wel roet in het eten gooien. Deze curry smaakt ook heerlijk met andere groente. Denk bijvoorbeeld aan sperziebonen, broccoli, bloemkool, paprika of courgette. Ga je voor harde groente zoals sperziebonen, broccoli of bloemkool? Kook deze groente dan eerst totdat de groente beetgaar is.