Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
3.43
van
7
stemmen
Vegetarische groentesoep
De lekkerste groentesoep maak je zelf. Zonder pakjes en zakjes. Deze vegan groentesoep staat super snel op tafel.
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken:
Hollands
Trefwoord:
Groentesoep, Italiaanse maaltijdsoep, Kidsproof, Soep, Vegan, Vegetarisch
Servings:
4
personen
Calories:
119
kcal
Author:
Nienke
Ingrediënten
1
paprika
2
wortel
2
prei
1
stengel
bleekselderij
1250
ml
groentebouillon
60
gram
vermicelli
of een kleine pastasoort
olijfolie
zout
peper
Instructies
Was de paprika en snij in blokjes.
Was de prei en snij in ringen.
Schraap de wortels en snij in blokjes.
Was de bleekselderij in snij in stukjes.
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de wortel, prei, paprika en bleekselderij.
Voeg na 5 minutende groente bouillon en vermicelli toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Voor kinderen kun je de soep pureren. Zo krijg je een lekker gladde kidsproof soep, zonder discussie over stukjes.
Nutrition
Calorieën:
119
kcal
|
Koolhydraten:
28
g
|
Eiwitten:
2
g
|
Vet:
1
g
|
Verzadigd vet:
1
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Zout:
1309
mg
|
Kalium:
246
mg
|
Vezels:
3
g
|
Suiker:
7
g
|
Vitamin A:
7435
IU
|
Vitamine C:
45
mg
|
Calcium:
41
mg
|
Iron:
1
mg