Groentesoep zelf maken: ideaal als lunch of makkelijk voorgerecht

Een groentesoep vind ik ideaal als lunch of als voorgerecht, of zelfs als hoofdgerecht met een snee brood. Het is een handige manier om lekker veel groente te eten. Of groente op te maken die al een tijdje in de groentelade liggen. De lekkerste makkelijke en snelle vegetarische groentesoep maak je heel eenvoudig en snel zelf. Daar heb je geen pakjes en zakjes voor nodig.

Welke groente heb je nodig om zelf vegetarische groentesoep te maken?

Tsja, daar zijn de meningen vast over verdeeld. Mijn antwoord op de vraag welke groente je nodig hebt in een groentesoep, is: de groente die jij in je koelkast hebt liggen. Zo kom je namelijk van je bijna verlepte groente af. En dat is super duurzaam. Ik had nog prei, wortel, bleekselderij en paprika liggen. Dat smaakt heerlijk in groentesoep. Maar je kunt ook courgettes, of spitskool, champignons, broccoli, bloemkool of sperziebonen in de soep doen.

Ingrediënten voor makkelijke vegetarische groentesoep zonder pakjes en zakjes

Voor deze groentesoep heb je de volgende ingrediënten nodig voor 4 (kleine / middelgrote kommen):

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

✓ makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

✓ 9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

✓ Voor slechts 5,99 ipv 7,99

✓ inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

  • 1 rode paprika
  • 2 wortels
  • 2 preien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1250 ml groentebouillon
  • 60 gram vermicelli of een kleine pastasoort
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Meer vegetarische soep recepten

Wij eten vaak wel één keer per week soep. De kinderen zijn er gek op. Ik vind soep ideaal, omdat je het zo makkelijk van tevoren kunt bereiden, het snel is opgewarmd en het een handige manier is om van restjes af te komen. Ben jij ook zo’n soepliefhebber als ik? Kijk dan eens op deze pagina waar ik al mijn vega soepen heb verzameld. Of probeer één van onderstaande vega soepen, waaronder de beroemde courgettesoep uit het boek SIMPEL van Ottolenghi.

Vegetarische goulashsoep met linzen
Dit is een heerlijke comfort food maaltijd. Een verwarmende vegan goulashsoep met linzen. De soep is rijk gevuld en door de linzen en aardappel is de soep ook lekker vullend. Ook geschikt voor een plantaardig dieet!
Bekijk recept
Wortel harissa soep
Een heerlijk smaakvolle wortelsoep met harissa. Deze vegetarische soep heeft een vleugje Midden-Oosten in zich door de harissa, komijn en koriander. De kokosmelk maakt de soep lekker romig en zorgt er bovendien voor dat het een plantaardige soep is.
Bekijk recept
SIMPEL courgettesoep
Deze vegetarische courgettesoep met doperwten en feta zit vol (verstopte) groente, is super makkelijk om te maken en erg smaakvol! Het originele recept komt uit SIMPEL, een populair kookboek van Ottolenghi. Het is een hele lichte en gezonde soep. Eet de soep met een stuk brood en je hebt een heerlijke maaltijdsoep, die het ook goed doet bij kinderen!
Bekijk recept

Vegetarische groentesoep

De lekkerste groentesoep maak je zelf. Zonder pakjes en zakjes. Deze vegan groentesoep staat super snel op tafel.
3.43 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenHollands
TrefwoordGroentesoep, Italiaanse maaltijdsoep, Kidsproof, Soep, Vegan, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 2 wortel
  • 2 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1250 ml groentebouillon
  • 60 gram vermicelli of een kleine pastasoort
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de paprika en snij in blokjes.
    Was de prei en snij in ringen.
    Schraap de wortels en snij in blokjes.
    Was de bleekselderij in snij in stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de wortel, prei, paprika en bleekselderij.
  • Voeg na 5 minutende groente bouillon en vermicelli toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
    Breng op smaak met zout en peper.

Kidsproof tips

  • Voor kinderen kun je de soep pureren. Zo krijg je een lekker gladde kidsproof soep, zonder discussie over stukjes.Â