Vegetarische mini tarte tartin met gekarameliseerde ui
Maak super eenvoudig zelf deze tarte tartin met gekarameliseerde sjalotjes. Dit is een perfect voorgerecht voor kerst. Deze mini taartjes zijn makkelijk te maken en handig te meal preppen. Hou je niet van ui? Maak deze tarte tartin dan met cherrytomaat.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Oventijd20 minutenmin
Totale tijd45 minutenmin
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans, Fusion
Trefwoord: Aardappels uit de oven, Hartige taart, Kerst, Kerstdiner, Sjalot, Tarte tartin, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 187kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
4vellenbladerdeeg
500gramsjalotjes
50gram(room)boter
1takjeverse rozemarijn
2eetlepelsbruine basterdsuiker
4eetlepelswijnazijnrood of wit; maakt niet uit
Instructies
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Zet 4 ingevette schaaltjes met een diameter van 12-14 cm klaar.
Leg de vellen bladerdeeg klaar op het aanrecht en verwijder de hoekjes en snij ieder plak bladerdeeg in een mooie ronde vorm.
Schil de sjalotjes en snij in de lengte doormidden. Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn.
Verwarm de boter in een koekenpan en voeg de sjalotten toe. Voeg ook de blaadjes van de rozemarijn en de suiker en azijn toe. Bak 3 minuten op middelhoog vuur en zet daarna het vuur laag. Laat 15 minuten sudderen. Roer af ten toe door zodat de ui niet aanbakt.
Verdeel de sjalotten over de taartvormpjes. Dek af met een rond bladerdeeg vel. Zorg dat alle randen goed bedekt zijn. Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Laat de taartjes een paar minuten afkoelen en serveer ze daarna op een bord. Garneer met wat verse rozemarijn.
Notities
Ui is meestal geen favoriet bij kinderen. Tomaat vinden ze vaak wel heel lekker. Maak voor de kids deze tarte tartin met gegrilde cherrytomaatjes. Je kunt de rest van het recept gewoon volgen; vervang alleen de ui door tomaat.