Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verwarm 2 eetlepels arachideolie in een hapjespan. Brokkel de tofu met je handen en bak de tofu in 5-10 minuten zodat het een klein beetje knapperig wordt. De tofu blijft nog wel wat slap, dat hoort zo! Haal de tofu uit de pan en zet even apart.
Was de paprika en tomaat. Snij de paprika in grove stukjes. Verwarm een scheut olie in de schone pan en bak hierin de paprika voor ongeveer 5 minuten.
Schil intussen de gember, ui en knoflook en snij in grove stukken. Doe alle ingredienten voor de currypasta in een kruidenmaler of blender. Mix tot een egale pasta.
Voeg de currypasta toe aan de paprika en giet de kokosmelk erbij.
Doe de cashewnoten met 150 ml water in de blender en pureer tot een egale saus. Voeg de cashewsaus toe aan de curry. Voeg ook het bouillonblokje en sap van een halve citroen toe. Laat de curry 10 minuten pruttelen.
Roer de tofu en de noedels door de currysaus. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te garneren
Hak de korianderblaadjes fijn en garneer de curry hiermee.
Notes
Grote kans dat dit een succes recept wordt bij jouw kids. De meeste kinderen vinden de zachte smaak van curry heerlijk. De tofu heeft een neutrale smaak.
Is de structuur van de tofu een probleem voor jouw kind? Pureer de tofu dan door de currysaus.