Curry met tofu

Onlangs maakte ik een super lekkere curry met tofu. Deze curry was zo lekker, dat ik nog geen week later weer in de keuken stond met het idee om die curry weer te maken. Op het laatste moment bedacht ik me en verzon ik een leuke twist op mijn succesvolle recept van de week ervoor. Ik maakte er een noedel curry van met tofu. Hetzelfde idee, maar dan met noedels.

Vegetarische curry

Ik ben gek op curry. Mijn website staat er vol mee. Mijn curry met ei en mijn curry met veel groente zijn zelfs één van de best bezochte recepten op mijn website.

Curry zonder pakjes en zakjes

Ik ontwikkel mijn curry recepten bijna altijd zonder pakjes en zakjes. Dat is goedkoop en ik weet daardoor beter wat ik binnen krijg. Curry zonder pakjes en zakjes hoeft niet moeilijk te zijn hoor. Het is een eenmalige investering in wat keukenkruiden zoals koriander, komijn, garam masala, kardemom en kurkuma. Als je die kruiden eenmaal in huis hebt, kun je bijna al mijn curry recepten maken!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische noedel curry met tofu, tomaat en paprika

Curry met noedels en tofu is een perfecte combinatie. Deze lekkere vegetarische curry zonder pakjes en zakjes zet je binnen een half uur op tafel.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Indiaas
TrefwoordCurry, Kidsproof, Noedels, Noodles, Tofu
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram (volkoren) noedels
  • zonnebloemolie of arachideolie
  • 500 gram zachte tofu
  • 2 paprika
  • 250 gram cherrytomaat

Currypasta

  • 1,5 cm gember
  • 0,5 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1,5 theelepel garam masala
  • 0,75 theelepel gemalen kurkuma
  • 0,5 theelepel kardamon
  • 0,25 theelepel kaneel
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • 2,5 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie

Overig

  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 150 ml water
  • 0,5 blokje groente bouillon
  • 0,5 citroen

Optioneel, om te garneren

  • verse koriander

Instructies

  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Verwarm 2 eetlepels arachideolie in een hapjespan. Brokkel de tofu met je handen en bak de tofu in 5-10 minuten zodat het een klein beetje knapperig wordt. De tofu blijft nog wel wat slap, dat hoort zo! Haal de tofu uit de pan en zet even apart.
  • Was de paprika en tomaat. Snij de paprika in grove stukjes.
    Verwarm een scheut olie in de schone pan en bak hierin de paprika voor ongeveer 5 minuten.
  • Schil intussen de gember, ui en knoflook en snij in grove stukken.
    Doe alle ingredienten voor de currypasta in een kruidenmaler of blender. Mix tot een egale pasta.
  • Voeg de currypasta toe aan de paprika en giet de kokosmelk erbij.
  • Doe de cashewnoten met 150 ml water in de blender en pureer tot een egale saus.
    Voeg de cashewsaus toe aan de curry. Voeg ook het bouillonblokje en sap van een halve citroen toe.
    Laat de curry 10 minuten pruttelen.
  • Roer de tofu en de noedels door de currysaus. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Optioneel, om te garneren

  • Hak de korianderblaadjes fijn en garneer de curry hiermee.

Kidsproof tips

  • Grote kans dat dit een succes recept wordt bij jouw kids. De meeste kinderen vinden de zachte smaak van curry heerlijk. De tofu heeft een neutrale smaak. 
  • Is de structuur van de tofu een probleem voor jouw kind? Pureer de tofu dan door de currysaus.Â