Ben je op zoek naar een super makkelijke comfortfood maaltijd? Zoek dan niet verder en maak deze ovenschotel met tortellini, doperwten, paprika en champignon. Makkelijk te mealpreppen, snel klaar, kidsproof, super lekker en verantwoord! Wat wil je nog meer?
650gramchampignoneen grote en een kleine verpakking
2rode paprika
3theelepelsdragonvers, of gedroogd
300gramdoperwtuit de diepvries
olijfolie
200mlmelk
2theelepelsmaizena
50gramgeraspte kaas
250gramvegetarische tortellinivers of gedroogd
0,5blokjegroente bouillon
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast een ovenschaal klaar.
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Bak de groente (muv de tuinerwten)5-10 minuten in een scheut olijfolie in een hapjespan. De groente moet gaar zijn, maar nog niet slap worden.
Voeg de erwten, de melk en het halve bouillonblokje toe en breng aan de kook. Verdik de saus door een papje van maizena met 2 theelepels maizena en 2 theelepels koud water te maken en toe te voegen aan de saus. Breng op smaak met zout, peper en dragon.
Doe de tortellini in de ovenschaal en schenk de groentesaus erover. Bestrooi met geraspte kaas en bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.
Notes
Dit gerecht is super kidsproof! Kinderen eten hun vingers erbij op.
Houdt jouw kind niet van paprika of champignon? Je kunt deze vervangen door courgette, of kort gekookte broccoli, of spinazie.