Dit is een super lekker en makkelijk basis recept voor vegetarische pastasaus. De saus maak je met verse cherrytomaten. Laat ze een half uurtje pruttelen op het vuur en je hebt de perfecte Italiaanse pastasaus. Serveer met pasta, of brood.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd35 minutenmin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Pastasaus, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 1kcal
Author: Nienke
Ingredients
olijfolie
2teentjesknoflook
1kilocherrytomaat
1mespuntchilivlokken
1theelepelzout
200mlwater
Optioneel
verse basilicum
Parmezaanse kaas
Instructions
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de knoflook fijn en bak deze in de pan op middelhoog vuur.
Was de cherrytomaten en halveer ze. Voeg ze toe aan de knoflook en bak een paar minuten.
Blus af met het water en voeg het zout en de chilipeper toe. Laat de tomaten een half uur pruttelen totdat het water is ingedikt en je een saus overhoudt.
Pureer de saus eventueel, als je een gladde saus wilt.
Breng de saus eventueel verder op smaak met verse basilicum en wat Parmezaanse kaas.
Notes
Dit is een heerlijke pastasaus voor kinderen. De cherrytomaten geven een zoete smaak.
Kinderen vinden het vaak lekker als de saus is gepureerd en er geen stukjes in zitten. Kleine moeite, groot effect :).