Hoe fijn is het als je eten binnen 15 minuten op tafel staat en het ook nog eens super lekker is! Dit vegetarisch recept met verse pasta en champignons is super makkelijk en snel om te maken. Een ideale doordeweekse maaltijd.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd11 minutenmin
Totale tijd16 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Champignonburger, Kidsproof, Makkelijke maaltijd, Snel klaar, Snel recept, Vegetarisch, Verse pasta
Servings: 2personen
Calories: 944kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
2eetlepelsolijfolie
1ui
2teentjesknoflook
500gramkastanje champignon
1theelepeltijmgedroogd
zout
peper
250mlkookroom(vegan)
1blokjepaddenstoelen bouillon
250gramverse gevulde pastavegetarisch (ik had ravioli ai funghi)
20grampijnboompitten
verse basilicum
Instructies
Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olie.
Snij de champignons in plakjes en voeg toe. Bak 5 minuten.
Voeg de kookroom en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Voeg ook de verse pasta toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de pasta gaar is.
Verwarm intussen de pijnboompitten in een aparte pan tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer de pasta met pijnboompitten en eventueel wat verse basilicum.
Notities
Dit recept is perfect om te maken voor je kind.
Is je kind geen fan van champignons? Pureer de saus dan voordat je de verse pasta toevoegt.
Is verse pasta geen succes? Laat je kind dan zelf een (gewone) pastasoort kiezen. Kook deze al dente en voeg aan het einde toe.