Verse gevulde pasta met champignons in 15 minuten

Recept voor snelle vegetarische pasta

Recept voor snelle verse pasta

Ik ben gek op koken. Het is voor mij echt me time. Ultiem ontspannen. Lekker muziekje aan, therapeutisch snijden en in de pan roeren. Ik weet dat dit niet voor iedereen geldt. En hoewel ik enorm van koken hou, vind ik het ook heerlijk als een recept snel op tafel staat. Dit recept voor snelle verse pasta staat binnen 15 minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse dag!

Hoe kun je de kookroom vervangen?

Deze pasta heb ik gemaakt met kookroom. Daar wordt je pasta heerlijk romig van. Ik kies zelf meestal voor een light of vegan room. Je kunt de kookroom ook vervangen door halfvolle melk of een plantaardige variant. Daardoor wordt de pasta iets minder calorierijk.

Ingredienten voor snelle verse pasta

Je hebt niet veel nodig om dit bordje comfort food te maken. Haal de volgende ingredienten in huis:

Jouw Foxilicious account

Wil jij vaker vegetarisch eten? Ik inspireer je graag met lekkere en makkelijke vega(n) recepten met kidsproof tips. Maak een gratis account aan voor leuke extra's:

✓ Sla je favoriete recepten op in je eigen collecties

✓ Ontvang vega weekmenu's

✓ Beheer je account en ontvang extra's

Foxilicious foodblog recepten vegetarisch en vegan

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram kastanje champignons
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • zout
  • peper
  • 250 ml kookroom (vegan)
  • 1 blokje paddenstoelen bouillon
  • 250 gram verse gevulde pasta vegetarisch (ik had ravioli ai funghi)
  • 20 gram pijnboompitten
  • verse basilicum
Recept voor snelle vegetarische pasta
Vega verse pasta met champignons in 15 minuten

Meer vegetarische pasta recepten

Pasta is ideaal als je vegetarisch eet. Je kunt er zoveel kanten mee op en het is vaak snel klaar. Hou je ook zo van pasta? Bekijk dan al mijn vega pasta recepten, of maak een van onderstaande lekkere pasta’s.

Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika: Deze pasta maak je met een saus van gegrilde groente uit de oven én witte bonen. Makkelijk, snel, vegan en lekker voedzaam.
Bekijk recept
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Ovenschotel met pasta, broccoli en quorn
Deze ovenschotel is puur comfort food: pasta, roomsaus, geraspte kaas en broccoli. Meer comfy kan het bijna niet. De quorn stukjes zijn een prima vleesvervanger in dit recept en zorgen voor de nodige eiwitten. Een super makkelijke en snelle vegetarische maaltijd die binnen een half uur op tafel staat.
Bekijk recept
Vegetarische pastaschotel
Tagliatelle met pastinaak roomsaus
Tagliatelle met pastinaak roomsaus en kastanje champignons. Een heerlijke vegetarische romige saus op basis van kookroom en pastinaak. Geserveerd met tagliatelle en kastanje champignons. Ontzettend makkelijk om te maken, binnen 20 minuten op tafel en geweldig lekker.
Bekijk recept
Vegetarisch recept pasta roomsaus
Recept voor snelle vegetarische pasta

Verse gevulde pasta met champignons in 15 minuten

Hoe fijn is het als je eten binnen 15 minuten op tafel staat en het ook nog eens super lekker is! Dit vegetarisch recept met verse pasta en champignons is super makkelijk en snel om te maken. Een ideale doordeweekse maaltijd.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 11 minuten
Totale tijd: 16 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Champignonburger, Kidsproof, Makkelijke maaltijd, Snel klaar, Snel recept, Vegetarisch, Verse pasta
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram kastanje champignon
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • zout
  • peper
  • 250 ml kookroom (vegan)
  • 1 blokje paddenstoelen bouillon
  • 250 gram verse gevulde pasta vegetarisch (ik had ravioli ai funghi)
  • 20 gram pijnboompitten
  • verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
  • Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olie.
  • Snij de champignons in plakjes en voeg toe. Bak 5 minuten.
  • Voeg de kookroom en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Voeg ook de verse pasta toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de pasta gaar is.
  • Verwarm intussen de pijnboompitten in een aparte pan tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Serveer de pasta met pijnboompitten en eventueel wat verse basilicum.

Kidsproof tips

  • Dit recept is perfect om te maken voor je kind. 
  • Is je kind geen fan van champignons? Pureer de saus dan voordat je de verse pasta toevoegt.
  • Is verse pasta geen succes? Laat je kind dan zelf een (gewone) pastasoort kiezen. Kook deze al dente en voeg aan het einde toe. 

Voedingswaarde

Calorieën: 944kcalKoolhydraten: 74gEiwitten: 31gVet: 62gVerzadigd vet: 30gMeervoudig onverzadigd vet: 5gEnkelvoudig onverzadigd vet: 14gTrans Fat: 1gCholesterol: 204mgZout: 844mgKalium: 1180mgVezels: 10gSuiker: 17gVitamin A: 1296IUVitamine C: 15mgCalcium: 311mgIron: 5mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling