Rode kool smaakt toch echt het best als je het zelf maakt. En dat is helemaal niet moeilijk! Met wat gedroogde cranberry's, appelstroop en bessensap ben je zo klaar! Enige dat je hoeft te doen, is even wachten tot het gaar is.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd35 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Hollands
Trefwoord: Kidsproof, Rode kool, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 258kcal
Author: Nienke
Ingredients
900gramrode koolje kunt ook gaan voor rode kool uit een pot, of diepvries. Sla dan stap 2 over.
200gramgedroogde cranberry's
300mlblauwe bessensap
5eetlepelsappelstroop
zout
peper
Instructions
Was intussen de rode kool. Snij de kool doormidden en snij de harde witte kern eruit. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes (eventueel met een food processor).
Doe de koolreepjes in een pan. Voeg de bessensap, cranberry's en stroop toe. Breng aan de kook en kook de rode kool ongeveer 30 minuten.
Giet de rode kool af en breng op smaak met zout en peper.
Notes
Rode kool vinden de meeste kinderen heel lekker omdat het zo zoet smaakt.
Snij de rode kool zo fijn mogelijk om de eetkansen te verhogen :).