Ik vind rode kool een heerlijk bijgerecht voor de winter. Zeker met kerst mag het niet ontbreken aan tafel.
Zelf maken is het lekkerst
Rode kool is het lekkerst (en gezondst) als je het zelf maakt.
Rode kool is niet moeilijk om zelf te maken. Snij de rode kool fijn, doe in een pan met bessensap, appelstroop en cranberries en laat 30 minuten stoven. Kind kan de was doen!
Porties: 4 personen
calorieën: 258kcal
Ingrediënten
- 900 gram verse rode kool je kunt ook gaan voor rode kool uit een pot, of diepvries. Sla dan stap 2 over.
- 200 gram gedroogde cranberry's
- 300 ml blauwe bessensap
- 5 eetlepels appelstroop
- zout
- peper
Instructies
- Was intussen de rode kool. Snij de kool doormidden en snij de harde witte kern eruit. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes (eventueel met een food processor).
- Doe de koolreepjes in een pan. Voeg de bessensap, cranberry's en stroop toe. Breng aan de kook en kook de rode kool ongeveer 30 minuten.
- Giet de rode kool af en breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Rode kool vinden de meeste kinderen heel lekker omdat het zo zoet smaakt.
- Snij de rode kool zo fijn mogelijk om de eetkansen te verhogen :).
Voedingswaarde
Zout: 83mg | Calcium: 106mg | Vitamine C: 159mg | Vitamin A: 2511IU | Suiker: 49g | Vezels: 8g | Kalium: 640mg | Calorieën: 258kcal | Verzadigd vet: 1g | Vet: 1g | Eiwitten: 3g | Koolhydraten: 66g | Iron: 3mg
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious