Banh mi is een Vietnamees broodje. Het bestaat uit een baguette, rauwkost, kruiden, mayonaise en vlees, vis of een vervanger. Deze vegan banh mi is gemaakt met tempeh. Ontzettend lekker als lunch of avondmaaltijd met een lekkere salade erbij!
170gramtempeh blokjesik gebruik de tempeh van Boon
2handjessla
0,5komkommer
100gramworteloptioneel: julienne gesneden
2stengelsbosui
0,25chilipeper
1handjeverse koriander
zonnebloemoliearachideolie
Instructions
Bak het stokbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een scheut zonnebloemolie of arachideolie in een koekenpan. Bak hierin de tempeh blokjes gaar in ongeveer 5 minuten.
Schraap de wortel en was de komkommer, bosui en chilipeper.Snij de wortel en komkommer julienne of in lintjes (met een spirelli). Snij de bosui en chilipeper in dunne ringen.
Snijdt het stokbrood in 2 of 3 stukken en snij in de lengte doormidden.Besmeer beide kanten met mayonaise. Leg hierop wat sla, komkommer, wortel en tempeh. Verdeel daarover wat bosui, verse koriander en chilipeper naar smaak. Leg de beide kanten van het broodje op elkaar en geniet van dit heerlijke Vietnamese broodje gezond!
Notes
Mijn kids houden niet zo van sla, maar de rest van het broodje is zeker ook geschikt voor kinderen. Ik laat de chilipeper en koriander meestal ook achterwege.