Een heerlijk smaakvolle wortelsoep met harissa. Deze vegetarische soep heeft een vleugje Midden-Oosten in zich door de harissa, komijn en koriander. De kokosmelk maakt de soep lekker romig en zorgt er bovendien voor dat het een plantaardige soep is.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd25 minutenmin
Totale tijd30 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Harissa, Vegetarisch, Wortelsoep
Servings: 4personen
Calories: 318kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
olijfolie
1ui
2teentjesknoflook
3cm gember
1theelepelgemalen komijnzaad
1theelepelgemalen korianderzaad
750gramwortel
1-2eetlepelsharissa pastanaar smaak
500mlgroente bouillon
400mlkokosmelk
1eetlepelcitroensap
Optioneel om te garneren
bosui
pitten en zaden
verse tuinkruiden
Instructies
Schil de ui, knoflook en gember en snij in grove stukken. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en gember een paar minuten.
Schil de wortel en snij in plakken en doe in de pan. Bak de wortel ongeveer 5 minuten mee. Voeg de koriander, komijn en harissa toe en blus af met de groente bouillon, kokosmelk en een eetlepel citroensap. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.
Pureer de soep en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Optioneel om te garneren
Garneer met wat ringetjes lente ui, pijnboompitten en wat verse kruiden.
Notities
Harissa is gemaakt van peper en is dus spicy. Je kunt gerust wat minder harissa gebruiken om de soep meer kidsproof te maken.