Deze wortelsalade is een heel simpel en smaakvol bijgerecht. Je kunt de salade ook als lunch eten. Zoek je eens wat anders dan een groene salade, maak dan deze salade met wortels. Het enige dat je hoeft te doen, is raspen en een makkelijke Franse vinaigrette maken van mosterd, honing, citroensap en olie.
Schil de wortels en rasp deze met een rasp, mandoline of keukenmachine.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een slakom; de mosterd, citroensap, olijfolie, notenolie, honing, zout en peper. Roer goed tot je een egale dressing krijgt. Meng de wortels door de dressing.
Snij de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Voeg toe aan de salade als garnering.
Notes
Eerlijk is eerlijk, mijn kinderen maak ik hier niet blij mee. De wortel is te dun. Op een of andere manier smaakt geraspte wortel anders dan snack worteltjes ;). Ook de vinaigrette is misschien niet helemaal een kinder ding.
Maar wat is er makkelijker dan gewoon een paar worteltjes koken? Zo heb je zelf een lekkere salade en je kind lekkere zoete gekookte wortels.