Zelfgemaakte vegan aardappelpuree met zwarte knoflook
Vegan aardappelpuree: de lekkerste aardappelpuree maak je gewoon zelf, zonder pakjes en zakjes. Dat is lekker én goedkoop. Deze aardappelpuree is extra lekker van smaak door de zwarte knoflook. Een perfect bijgerecht voor kerst.
150ml plantaardige melkik had havermelk, maar ongezoete amandelmelk of sojamelk kan ook
30gramplantaardige boter
2teentjeszwarte knoflook
zout
peper
verse bieslook
1mespuntjenootmuskaat
Instructions
Schil de aardappels, spoel ze af en snij in dikke plakken. Doe in een pan met kokend water en voeg het bouillonblokje toe. Kook de aardappels in 10-12 minuten gaar. Giet af.
Voeg de plantaardige melk, de plantaardige boter en de geschilde teentjes zwarte knoflook toe en pureer met een staafmixer of puree stamper tot een gladde puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Garneer met verse bieslook.
Notes
Meer kidsproof wordt het bijna niet. Deze aardappelpuree is super zacht en romig van smaak. De kinderen zullen hun vingers erbij aflikken.
Vind je de zwarte knoflook wat spannend voor de kids? Laat deze dan gewoon achterwege.