Deze vegetarische maaltijdsoep staat binnen 20 minuten op tafel. De combinatie van zoete aardappel en knolselderij is werkelijk fantastisch! Mijn ervaring is dat kinderen dit ook een super lekkere soep vinden. Verwen jezelf en je gezin met deze heerlijke soep!
Verwarm de pompoenpitten kort en zet deze vervolgens apart.
Snipper de ui en knoflook en bak deze kort in een scheutje olijfolie in een grote soeppan.
Schil de zoete aardappel en knolselderij en snij deze in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Voeg toe aan de ui in je soeppan en bak de groenten gedurende een paar minuten mee. Voeg nu 1,2 liter (kokend) water en de bouillonblokjes toe en laat de soep lekker gaar koken. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Pureer de soep tot een egaal mengsel. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met pompoenpitten en parmezaanse kaas.
Notes
Mijn ervaring is dat kinderen deze soep super lekker vinden.
Houdt jouw kind nou niet van knolselderij? Maak dan een apart pannetje met zoete aardappel en voeg een andere groenten, zoals wortel, pompoen, of broccoli toe. Zo maak je makkelijk en snel een soep voor je kind en heb je voor jezelf deze heerlijke knolselderij zoete aardappelsoep.