Comfort food soep

Het ‘soepseizoen’ is alweer even begonnen. In de herfst en winter ben ik gek op heerlijk verwarmende soepen. Mijn zoontje is er ook dol op. Soepen zijn super kindvriendelijk. En ze lenen zich ideaal voor een vegetarische maaltijd. Het enige dat hoeft te doen, is een lekkere combinatie zoeken van groente. En dat is zeker gelukt bij deze soep!

Romige soep zonder room

Deze soep is gemaakt met zoete aardappel en knolselderij. Zowel de zoete aardappel, als de knolselderij is lekker romig en daardoor krijg je dus een romige soep zonder room. De Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.

Knolselderij seizoen

Knolselderij is in het seizoen gewoon in de supermarkt te koop. Het seizoen is van augustus t/m maart, dus je kunt eigenlijk bijna het hele jaar van knolselderij genieten. Knolselderij heeft een prachtige romige en nootachtige smaak.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer recepten met knolselderij

Knolselderij is bekend door de klassieke erwtensoep. Het is één van de smaakmakers van snert. Je kunt ook een soep maken met alleen knolselderij als groente.

De lekkerste vegetarische soepen

Ben jij ook een soepliefhebber en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Ik heb mijn favoriete vegetarische soepen voor je op een rij gezet. Bekijk ze HIER.

Zoete aardappel knolselderijsoep

Deze vegetarische maaltijdsoep staat binnen 20 minuten op tafel. De combinatie van zoete aardappel en knolselderij is werkelijk fantastisch! Mijn ervaring is dat kinderen dit ook een super lekkere soep vinden. Verwen jezelf en je gezin met deze heerlijke soep!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordKnolselderij, Knolselderijsoep, Maaltijdsoep, Zoete aardappel
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram zoete aardappel
  • 1 knolselderij
  • 1 handje Parmezaanse kaas
  • 1 handje pompoenpitten of pijnboompitten
  • 3 blokjes groente bouillon
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de pompoenpitten kort en zet deze vervolgens apart. 
  • Snipper de ui en knoflook en bak deze kort in een scheutje olijfolie in een grote soeppan.
  • Schil de zoete aardappel en knolselderij en snij deze in blokjes van ongeveer 1×1 cm. Voeg toe aan de ui in je soeppan en bak de groenten gedurende een paar minuten mee. Voeg nu 1,2 liter (kokend) water en de bouillonblokjes toe en laat de soep lekker gaar koken. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  • Pureer de soep tot een egaal mengsel. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met pompoenpitten en parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • Mijn ervaring is dat kinderen deze soep super lekker vinden.
  • Houdt jouw kind nou niet van knolselderij? Maak dan een apart pannetje met zoete aardappel en voeg een andere groenten, zoals wortel, pompoen, of broccoli toe. Zo maak je makkelijk en snel een soep voor je kind en heb je voor jezelf deze heerlijke knolselderij zoete aardappelsoep.
Vegetarische maaltijdsoep met zoete aardappel en knolselderij
Zoete aardappel knolselderijsoep