Deze Mexicaanse bonensoep is een ideale snelle warme vegetarische lunch. Voedzaam, vegetarisch en snel!
Voorbereidingstijd1 minuutmin
Bereidingstijd4 minutenmin
Totale tijd5 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Bonen
Servings: 3Personen
Calories: 118kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
1eetlepel olijfolie
1ui
1teentjeknoflook
1eetlepel mexicaanse kruidenmix
1 blokjegroentenbouillon
400gramzwarte boonof kidneybonen
400 gramgepelde tomaten
zout
peper
Om te garneren
75mlcreme fraiche(ongeveer 1 eetlepel per soepkom)
1handjecroutons(zie recept op mijn blog)
Instructies
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie.
Voeg de bonen, tomaten, mexicaanse kruiden en het bouillonblokje en 200 ml water toe aan de uien. Kook de soep gedurende 4/5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een flinke klodder creme fraiche en tadaa je soep is al klaar!
Notities
Deze soep is al behoorlijk kidsproof en lekker vullend voor een kinderbuikje. Je kunt eventueel iets minder Mexicaanse kruiden gebruiken voor een mildere smaak.