In de herfst en winter heb ik vaak zin in soep als lunch. Dat lijkt misschien veel gedoe, maar dat is het eigenlijk niet. Deze Mexicaanse bonensoep heb je namelijk in 5 minuten bereid. Een heerlijke vegetarische soep die het ook goed doet bij de kids! Eet de soep als lunch, of als maaltijdsoep met zelfgemaakte croutons en gegrild brood.

Porties: Personen
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel mexicaanse kruidenmix
- 1 blokje groentenbouillon
- 400 gram zwarte boon of kidneybonen
- 400 gram gepelde tomaten
- zout
- peper
Om te garneren
- 75 ml creme fraiche (ongeveer 1 eetlepel per soepkom)
- 1 handje croutons (zie recept op mijn blog)
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een soeppan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie.
- Voeg de bonen, tomaten, mexicaanse kruiden en het bouillonblokje en 200 ml water toe aan de uien. Kook de soep gedurende 4/5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een flinke klodder creme fraiche en tadaa je soep is al klaar!
Kidsproof tips
- Deze soep is al behoorlijk kidsproof en lekker vullend voor een kinderbuikje. Je kunt eventueel iets minder Mexicaanse kruiden gebruiken voor een mildere smaak.
Voedingswaarde
Calorieën: 118kcal
* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review