In de herfst en winter heb ik vaak zin in soep als lunch. Dat lijkt misschien veel gedoe, maar dat is het eigenlijk niet. Deze Mexicaanse bonensoep heb je namelijk in 5 minuten bereid. Een heerlijke vegetarische soep die het ook goed doet bij de kids! Eet de soep als lunch, of als maaltijdsoep met zelfgemaakte croutons en gegrild brood.

Mexicaanse bonensoep in 5 minuten

Deze Mexicaanse bonensoep is een ideale snelle warme vegetarische lunch. Voedzaam, vegetarisch en snel! 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 5 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenMexicaans
TrefwoordBonen
Porties3 Personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel mexicaanse kruidenmix
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 400 gram zwarte boon of kidneybonen
  • 400 gram gepelde tomaten
  • zout
  • peper

Om te garneren

  • 75 ml creme fraiche (ongeveer 1 eetlepel per soepkom)
  • 1 handje croutons (zie recept op mijn blog)

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie. 
  • Voeg de bonen, tomaten, mexicaanse kruiden en het bouillonblokje en 200 ml water toe aan de uien. Kook de soep gedurende 4/5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een flinke klodder creme fraiche en tadaa je soep is al klaar! 

Kidsproof tips

  • Deze soep is al behoorlijk kidsproof en lekker vullend voor een kinderbuikje. Je kunt eventueel iets minder Mexicaanse kruiden gebruiken voor een mildere smaak. 
Serveer met gegrild brood en croutons 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99