Met een stapeltje tortilla wraps en een heerlijke Tex Mex saus maak je heel eenvoudig een lekkere Mexicaanse lasagne. Ideaal om te mealpreppen, snel klaar, zonder pakjes en zakjes en super kidsproof.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Texmex
Trefwoord: Chili sin carne, Mais, Zwarte bonen
Servings: 4personen
Calories: 666kcal
Author: Nienke
Ingredients
1ui
1teentjeknoflook
2paprika
250gramcherrytomaten
400gramtomatenblokjes
800gramzwarte boon2 blikken van 400 gram. Alternatief: kidney bonen
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal klaar.
Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie.
Snij de paprika in stukjes en de cherrytomaten doormidden en voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee.
Giet de bonen en mais af. Voeg de bonen, mais en tomatenblokjes toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten mee. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en peper.
Doe een laagje bonenmix in de ovenschaal. Leg er een laag wraps op. Snij de wraps eventueel aan de zijkanten, zodat ze precies in de ovenschaal passen. Leg hierop weer een laagje bonenmix en een laagje wraps. Herhaal dit tot de bonenmix en wraps op zijn. Eindig met een laagje wraps. Besmeer de bovenste laag wraps met creme fraiche en wat tacosaus. Strooi de geraspte kaas erover.
Ga je deze Mexicaanse lasagne meteen eten? Zet de ovenschotel dan 5-10 minuten onder de grill totdat het kaaslaagje mooi goudbruin is. Maak je dit gerecht voor een ander moment? Dek de ovenschotel dan af met een deksel of aluminiumfolie. Bewaar 3-4 dagen in de koelkast. Verwarm 30-40 minuten in de oven met aluminiumfolie. Verwijder de folie aan het eind en bak nog eens 5 minuten totdat de kaas mooi goudbruin is.
Notes
Mijn kinderen zijn gek op chili sin carne en op lasagne, dus dit is een super combi voor hen.
Houdt jouw kind niet van stukjes? Dan kun je de bonenmix eventueel pureren. Als de mix erg dun wordt, kun je het binden met wat een papje van een paar theelepels maizena en een paar theelepels water, totdat je de gewenste dikte hebt.