Wat een heerlijk feestmaal is dit! Makkelijk om te maken en super smaakvol. De ovenschotel bestaat uit orzo, bonen, mais, tomaten en Mexicaanse kruidenmix. De cheddar maakt het helemaal af. Lekker met creme fraiche en avocado.
4eetlepelsMexicaanse kruidenmixrecept of gebruik een zakje
400gramtomatenblokjes
240gramzwarte boonof kidneybonen, uitlekgewicht
125gramcheddar kaas
zout
peper
Optioneel, om erbij te serveren
bosui
jalapeno peper
avocado
creme fraiche
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
Kook de orzo in ruimkokend water met een bouillon blokje gaar. Giet af, besprenkel met wat olie en zet apart.
Verwarm in de tussentijd een flinke scheut olie in een hapjespan. Snij de ui, knoflook en jalapeno (zonder zaadjes) fijn en doe in de pan. Was de paprika en snij fijn. Giet de mais af. Doe de mais en paprika in de pan en roer goed door. Bak het geheel ongeveer 5 minuten.
Blus af met de tomatenblokjes, 200 ml water en de limoensap. Voeg ook de zwarte bonen, de gekookte orzo en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Rasp de cheddar en roer de helft door de orzo. Doe de orzo in de ovenschaal en strooi de rest van de cheddar erover. Schuif de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 10 minuten, tot de kaas mooi goudbruin kleurt.
Optioneel
Snij de lente-ui en de jalapeno in ringen, hak de koriander en snij de avocado in plakjes. Serveer bij de ovenschotel. Serveer ook de creme fraiche.
Notes
Mijn kinderen zijn gek op Mexicaans eten. Wraps kun je ze elk moment van de dag voor zetten.
Het hoofdingredient in deze ovenschotel is orzo. Dit is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Kids vinden het vaak heerlijk.