Tex Mex eten is altijd een feestje! Veel kleur en smaakexplosies op je bord. Maak een lekkere vega(n) Tex Mex monkey platter en laat iedereen zijn eigen wraps samenstellen.
130grammaisuit blik, uitlekgewicht. Blik van 150 gram.
125gramcreme fraicheof een plantaardig alternatief
Optioneel
tacosaus
tabasco
geraspte kaas
nacho chipsom erbij te serveren
Instructies
Verwarm de zonnebloemolie in een pan. Snij de ui en knoflook fijn en doe in de pan. Bak het vegetarisch gehakt met de Tex Mex kruiden in een paar minuten gaar.
Bereid de tomatensalsa in een schaaltje.Bereid de guacamole in een schaaltje.
Giet de zwarte bonen en mais af. Spoel af met koud water. Verwarm eventueel kort in de magnetron, of in een pannetje met water. Doe de mais en bonen in een schaaltje.
Doe de creme fraiche in een schaaltje.
Verwarm de tortilla wraps 1 voor 1 kort in een koekenpan. Je kunt deze ook in de magnetron opwarmen, maar ik vind het lekkerder in een pan. Leg de tortilla's op een bord of serveerplank.
Optioneel
Doe de geraspte kaas, tacosaus en eventuele andere toppings in schaaltjes.
Tortilla's samenstellen
Serveer de tortilla's en alle toppings in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen zijn eigen wraps samenstellen. Een echt lekker Tex Mex feestje!
Notities
Deze monkey platter is ontzettend kidsproof; kinderen houden ervan om hun eigen maaltijd samen te stellen. En met alle gezonde toppings die jij serveert, weet je zeker dat er wat groente naar binnen gaat
Je maakt de maaltijd nog iets meer kidsproof door voorzichtig te doen met chilipeper en tabasco bij de guacamole en tomatensalsa.