De beste Mexicaanse tomatensalsa

          Salsa van tomaat

Tomatensalsa; onmisbaar in de Mexicaanse keuken

Ik hou ontzettend van Mexiaans eten! Naast guacamole, is tomatensalsa onmisbaar bij een Mexicaans gerecht! Heerlijk op een wrap of taco, of als dip bij tortillachips. Ook bij deze Mexicaanse monkey platter past tomatensalsa perfect!

Lekkere Mexicaanse gerechten

Wist je dat je de lekkerste vegetarische Mexicaanse maaltijd gewoon zelf kunt maken? Hier heb je geen pakjes of zakjes bij nodig.
Omdat ik zo gek ben op de Mexicaanse keuken, heb ik inmiddels al heel wat Mexicaanse gerechten gemaakt. Van een Mexicaanse ovenschotel met orzo tot een Mexicaanse maissoep en van wraps met sperziebonen en avocadodressing tot een Mexicaanse rode koolsla, je vind het allemaal op mijn blog! Stuk voor stuk heerlijke vegetarische gerechten om je tafel om te toveren tot een Mexicaanse fiësta ;).

Zelfgemaakte tomatensalsa

Met dit recept laat ik je zien hoe je heel gemakkelijk je eigen tomatensalsa maakt in slechts 5 minuten! Een potje tomatensalsa uit de supermarkt is niets vergeleken met deze homemade versie. Zelfgemaakt vind ik alles sowieso lekkerder en daarnaast is het ook nog eens een stuk verser en gezonder. Win win win!

Ingrediënten voor Mexicaanse tomatensalsa

Je eigen Mexicaanse tomatensalsa maken in eigenlijk zo gepiept. Het is een kwestie van de juist ingrediënten in huis hebben en dan kan het niet anders dan een succes worden!

Benodigdheden voor tomatensalsa:

  • 2 uien
  • 3 trostomaten
  • halve chilipeper
  • 1 handje verse koriander
  • 1 sap van halve limoen
  • zonnebloemolie
  • tabasco of chipotlesaus
  • zout
  • peper

Hoe pittig wil jij je salsa?

Afhankelijk van hoe pittig je je salsa wilt hebben kan dit recept natuurlijk naar smaak worden aangepast. Door bijvoorbeeld minder ui en chilipeper toe te voegen wordt deze tomatensalsa een stuk meer kidsproof. Een hele leuke en lekkere dip voor bij dit Mexiciaanse feestmaal!

Salsa van tomaat

Mexicaanse tomatensalsa

Mexicaanse tomatensalsa is de ideale dip bij nacho’s en is ook heerlijk op een wrap. Je maakt de salsa in 5 minuten zelf. Check het recept op www.foxilicious.nl
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Bijgerecht, Dip
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Mexicaans, Tomaat, Tomatensalsa
Porties: 4 personen
calorieën: 25kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 trostomaten
  • halve chilipeper
  • 1 handje verse koriander
  • 1 sap van halve limoen
  • zonnebloemolie
  • tabasco of chipotlesaus
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snipper de ui, snijd de chilipeper (met of zonder zaadjes, dat is aan jou) en hak de koriander. Voeg de limoensap toe.
  • Snij vervolgens de tomaten in hele kleine stukjes. Voeg deze toe aan het uimengsel. Breng op smaak met zonnebloemolie, zout, peper en tabasco of chipotlesaus.

Kidsproof tips

  • Deze tomatensalsa vinden kleine kinderen meestal iets te heftig. Er zit relatief veel ui in en het chilipepertje wordt ook niet altijd gewaardeerd
  • Voor de kids maak ik meestal een apart bakje met tomatensalsa. Deze bestaat uit 1 ingrediënt: tomaat in kleine stukjes gesneden. Zo kun je zelf genieten van een lekkere salsa en heeft je kind ook een lekkere dip. 

Voedingswaarde

Calorieën: 25kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Herfst lasagne Vegetarische lasagne met pompoen en venkel
Zelfgemaakte linzenburgers met rode kool en truffel mayonaise Linzenburger zelf maken

6 reacties op “De beste Mexicaanse tomatensalsa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling