About

Hi! Ik ben Nienke Vos, moeder van 2 kinderen. Mijn achternaam en passie voor koken maken samen Foxilicious. Het is mijn missie om mensen te helpen om duurzame en gezonde keuzes te maken op gebied van voeding en kleding, op een oordeelloze manier.

Duurzaamheid is een ontzettend belangrijk thema. Ik wil graag aan mijn kinderen meegeven om goed voor onze planeet te zorgen. Ik doe dat graag op een laagdrempelige manier. Zonder wijzend vingertje. Want dat wijzende vingertje zie ik maar al te vaak voorbij komen en ik geloof dat schuldgevoel niet inspireert om duurzame keuzes te maken. Duurzame keuzes mogen ook leuke en makkelijke keuzes zijn.

En precies dat gun ik iedereen. Op een leuke en makkelijke, laagdrempelige manier duurzame keuzes maken. Ik inspireer je graag op gebied van voeding en kleding.

Foxilicious foodblog recepten vegetarisch en vegan
Recept voor pasta met palmkool

Duurzame en gezonde voeding

De meest duurzame (en gezonde!) keuze die je kunt maken op gebied van voeding, is om vegetarisch te eten. Ik doe dat inmiddels al meer dan 20 jaar. Sinds 8 jaar inspireer ik anderen met mijn vegetarische recepten. Op Foxilicious.nl deel ik de lekkerste makkelijke vegetarische recepten. Ik wil vegetarisch eten laagdrempelig maken, voor iedereen. Vegetarisch eten is geweldig lekker en dat laat ik zien met mijn recepten. Met mijn recepten kun je zelfs vleeseters blij maken!

Zelf eet ik sinds een jaar ongeveer 50% veganistisch. Ik ben de pantaardige keuken helemaal aan het ontdekken. Daar ligt namelijk onze toekomst.

Op Foxilicious.nl deel ik mijn favoriete vega en (steeds vaker) vegan recepten. Daarnaast leer ik je alles wat je nodig hebt om vegetarisch eten in te bedden in jouw persoonlijke leefstijl in de online cursus Vaker Vega.

Duurzame kleding

Het thema duurzaamheid is sinds een aantal jaar ook overgeslagen op kleding. We hebben met z’n allen veel te veel kleding. En dat is niet goed voor onze planeet, maar ook niet goed voor onszelf. Want die hoeveelheid kleding zorgt voor ontzettend veel keuzestress. Het zorgt er ook voor dat we niet meer bewust nadenken of we een kledingstuk echt nodig hebben, of het echt bij ons past.

Daarom heb ik sinds een aantal jaar een capsule wardrobe. In mijn kast hangen nog maar 30-40 kledingstuks. Kleding die echt bij mij past, zowel qua kleur, als qua stijl. Ik had nooit gedacht dat ik zo ontzettend blij kon zijn met minder kleding. Het geeft zoveel meer voldoending, rust en focus. Dat gun ik iedere vrouw. Daarom ben ik in 2022 gestart met het doen van maatwerk kleurenanalyses. Ik ben opgeleid volgens de Sensa methode.

Sinds kort doe ik ook capsule wardrobe coaching. Om andere vrouwen net zo blij te maken met hun kledingkast, als dat ik zelf ben.

Kleurenanalyse maatwerk

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact op met Foxilicious via onderstaand formulier.

Contactformulier

Naam(Vereist)