Disclaimer betaalde samenwerking en affiliate links

Op foxilicious.nl deel ik vegetarische recepten, om jou te inspireren vaker zonder vlees en vis te eten. Hierbij ga ik soms betaalde samenwerkingen aan met producten, merken of organisaties waar ik persoonlijk achter sta. In deze disclaimer vertel ik je mijn werkwijze rondom betaalde content.

Hoe werkt een betaalde samenwerking?

Ik krijg een product opgestuurd en maak hier bijvoorbeeld een lekker recept mee. Hierbij vertel ik wat ik van het product vind. Dit is altijd mijn eerlijke, ongezouten mening. Ik word dus niet betaald om enthousiast et zijn en ik neem alleen samenwerkingen aan van producten waar ik 100% achter sta.

In de blog staat in dat geval benoemd dat ik het product heb gekregen, of ervoor ben betaald. Op Instagram zet ik er altijd een #gekregen of #ad of #samenwerking bij.

Affiliate links

Naast betaalde samenwerkingen, kunnen in recepten en blogposts merknamen voorkomen als het resultaat van een betaalde samenwerking. Ik bepaal zelf met welke merken en bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met merken en bedrijven waar ik volledig achter sta. Ik krijg een commissie voor deze samenwerkingen. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om mij te steunen, zonder dat het jou iets kost :).

Waarom betaalde content en affiliate links?

Door het aangaan van betaalde samenwerkingen kan ik foxilicious.nl financieren. Het maken en onderhouden van de website en de recepten kost heel veel tijd en geld. Iets wat ik met liefde doe, omdat het mijn passie is. Maar het is natuurlijk fijn als hier soms wat tegenover staat.

De nadelen van betaalde content

Ik kan me goed voorstellen dat je als bezoeker van foxilicious.nl niet zit te wachten op veel commercie bij een recept. Dat vind ik zelf ook vervelend als ik een website bezoek. Ik zorg daarom voor een goede balans tussen betaalde en onbetaalde content. Het grootste deel van mijn recepten krijg ik niet voor betaald en als ik betaald krijg, dan staat dat er netjes bij en weet je zeker dat ik ook daadwerkelijk enthousiast ben over het product.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met mij op.