Seizoensgroente kalender met recepten

Lekker eten met seizoensgroente

Een overzichtelijke kalender met seizoensgroente bij iedere maand én lekkere vega en vegan recepten!

Wil jij graag vaker koken met seizoensgroente, maar heb je geen idee welke groente in het seizoen zijn, of wat je er lekker mee kunt koken?

Ontdek mijn seizoensgroente kalender met per maand een overzicht van de seizoensgroente, mét klikbare link naar een pagina met allemaal lekkere recepten met die groente. Zo wordt koken met het seizoen makkelijk en lekker!

Download vandaag nog en begin met genieten van het seizoen!

Impact maken met seizoensgroente

Je hebt zelf veel invloed op de milieu-impact. Voeding is daarbij één van de twee grootste dingen waar je impact mee kunt maken. Door vaker vegetarisch of plantaardig te eten draag je in positieve zin veel bij. Daarnaast is het heel goed om vaker lokaal en seizoensgebonden te eten.

Het eten van seizoensgroente:

is lokaal

heeft minder transport nodig

heeft minder energie nodig (denk aan verwarmen van kassen)

is gezond

Seizoensgroente recepten

Alvast een voorproefje

Hieronder vind je een kleine impressie van de kalender

Stijlcoach Nijmegen

Even voorstellen!

Hi,

Mijn naam is Nienke Vos en super tof dat je interesse hebt in de seizoensgroente kalender.
Ik hou van alles wat het leven leuk maakt. Lekker eten, mooie kleding, reizen. En ik doe dat zoveel mogelijk op een groene manier. 

Groen genieten. Dat is wat ik doe en waar ik jou mee wil inspireren. Groen genieten met kleding en voeding

Van origine ben ik onderwijskundige en agile coach. Ik ben ontzettend leergierig en kijk iedere dag hoe ik dingen leuker, makkelijker, sneller, fijner kan doen. En dat wil ik ook graag meteen aan anderen leren.

Maar waarom Groen Genieten?

Allereerst heb ik ontdekt dat het maken van groene keuzes je dichter bij jezelf brengt. Je krijgt meer zelfvertrouwen en dat heeft direct effect op je geluk en gezondheid. Daarnaast is het ook echt hard nodig dat we met z’n allen iets bewuster gaan leven. De klimaatproblematiek is een serieus thema en we kunnen er zelf echt iets aan doen! Gelukkig kan dat ook op een leuke manier.

Mijn eigen groene reis

Mijn eigen bewuste reis begon toen ik op mijn zestiende besloot vegetarisch te eten. Dat was toen echt nog niet zo gewoon.

Op het gebied van voeding ging ik steeds bewuster leven en ik merkte in mijn omgeving dat mensen dat heel inspirerend vonden. Ik kreeg veel vragen over lekkere vegetarische recepten.

Daarom heb ik tijdens mijn tweede zwangerschapsverlof een website gemaakt met mijn favoriete recepten. En dat liep al vrij snel uit de hand.

Uitbreiding naar duurzame kleding en leefstijl

Een aantal jaar geleden heb ik mijn bewuste reis verder uitgebreid en ben ik me gaan verdiepen in bewuste kleding.

Seizoensgroente

Ik kook zelf al jaren met seizoensgroente. Ik heb een abonnement op een biologische groententas en krijg daarmee wekelijks mijn portie seizoensgroente in huis. Soms zijn dat groente die iedereen kent (bijvoorbeeld broccoli), maar er zitten ook weleens groente bij waar je wat minder snel een lekker recept bij weet te maken.

Ik heb er een sport van gemaakt om met iedere groente lekker te kunnen koken. Het resultaat daarvan vind je in de recepten op mijn website én heb ik handig en overzichtelijk gebundeld in de seizoensgroente kalender.

In de kalender vind je per maand een overzicht van de seizoensgroente. Als je op de groente klikt, dan kom je op een pagina met allemaal lekkere en makkelijke vega(n) recepten met die groente, die binnen 30 minuten op tafel staan.

Ik wens je heel veel plezier met de kalender!

Liefs, Nienke