Pindakaas als avondeten!
Dat klinkt gekker dan het is hoor. Want met pindakaas kun je namelijk een heerlijke saus maken voor vegetarische roerbakgerechten. Een soort satƩsaus, maar dan anders. De basisingrediƫnten voor deze lekkere saus, zijn pindakaas, gember, kokosmelk en sojasaus.
Zonder pakjes en zakjes.
Op een of andere manier zijn roerbak / wok en curry recepten de meest bezochte recepten op mijn website. Dat komt denk ik omdat ik ze zonder pakjes, zakjes en sauspotjes maak. Dus, smaakt dit recept naar meer? Probeer dan ook eens Ć©Ć©n van onderstaande recepten.
Zoetzuur
Zoetzure komkommers maak je heel eenvoudig zelf. Met wat limoensap, zout, peper en een klein beetje suiker heb je de perfecte zoetzuur dressing. Hoe langer je de komkommer in de dressing hebt zitten, des te meer de dressing intrekt. Kortom, heb je wat extra tijd? Maak de zoetzuur dus gerust wat langer van tevoren klaar!
Zelf stokjes maken!
De kids vinden noedels altijd heel erg lekker. En zeker met deze pindakaas en tempeh, is het flink smullen. Ze eten de noedels het liefst met hun handen. Wij eten ze zelf vaak met stokjes, gewoon omdat het kan. Dat vinden de kinderen natuurlijk ontzettend interessant. Dus omdat we toch thuis zaten door het Corona virus, hebben we een leuke knutsel activiteit bedacht: namelijk kidsproof stokjes maken. Check in deze link hoe je heel makkelijk met stokjes en een wasknijper zelf aan de slag kunt!
Tempeh
Ik gebruik in dit recept de tempeh van BOON. Tempeh is een hele natuurlijke vleesvervanger en is vooral heel lekker bij Aziatische gerechten. BOON maakt gebruik van plantaardige, lokale producten, met als hoofdingrediĆ«nt (je raad het al…) bonen! En dat proef je.
De producten van BOON kun je trouwens in de supermarkt kopen, van AH, tot Jumbo, Plus, Picnic en Crisp en nog meer verkooppunten.
Pindanoedels met tempeh en zoetzure komkommer
Ingrediƫnten
- 250 gram noedels
- 2 gele paprika
- 170 gram tempeh
- zonnebloemolie
Komkommer zoetzuur
- 2 komkommer
- 3 eetlepels limoensap
- 1 theelepel kristal suiker
- zout
- zwarte peper
Pindasaus
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 125 gram pindakaas
- 1,5 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 0,5-1 theelepel sambal oelek naar smaak
- 200 ml kokosmelk
- zwarte peper
Instructies
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, sprenkel wat olie erover, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken en zet apart.
- Was de paprika en snij in reepjes. Bak de paprika en de tempeh in een flinke scheut olie in een hapjespan voor ongeveer 3-4 minuten. Hou even apart.
Komkommer zoetzuur
- Doe de limoensap en de suiker in schaal. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en strooi wat zout en peper erover.
- Was de komkommer en rasp in dunne schijfjes. Leg de komkommer schijfjes in de schaal en roer even door, zodat de dressing over de komkommers zit.
Pindasaus
- Pel de knoflook en snij fijn. Schil de gemberwortel en snij fijn. Bak de gember en knoflook een paar minuten in een scheut zonnebloemolie in de hapjespan.
- Voeg vervolgens de pindakaas, sojasaus, limoensap en sambal toe en roer goed door. Schenk beetje bij beetje wat kokosmelk bij de saus en blijf goed roeren. Als het goed is heb je nu een mooie gladde saus. Breng op smaak met zwarte peper.
- Roer de noedels, paprika en tempeh door de saus en serveer met de zoetzure komkommer.
Kidsproof tips
- De meeste kinderen zijn gek op noedels Ć©n op pindakaas. Zolang er maar niet te veel ondefinieerbare groente in zit. De paprika in dit gerecht is vrij overzichtelijk.Ā
- Lust jouw kind geen paprika? Vervang dan eventueel door champignons of courgette.Ā
- De komkommer kun je natuurlijk zonder de zoetzuur dressing serveren voor de kids.Ā
Review