Ik vind het heerlijk om te ontbijten met yoghurt en cruesli. Alleen is die cruesli uit de winkel vaak zo zoet. Ik maak daarom zelf mijn granola. Dit is heel makkelijk; de basis bestaat uit havermout en noten en je kunt het opleuken met van alles wat jij lekker vindt, bijvoorbeeld pitten, zaden, rozijnen, gedroogd fruit, chocola. Het is super makkelijk en ook nog eens goedkoop. Kortom: waarom zou je nog cruesli in de winkel kopen? Heerlijk met een bak yoghurt of kwark, of als tussendoortje.

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor een flinke pot / bewaardoos”]

Basis

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 250 gram havervlokken
  • 250 gram gemengde ongezouten noten
  • halve eetlepel kaneel of koekkruiden
  • 4 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Eventuele extra’s

  • chocoladestukjes
  • rozijnen
  • gedroogd fruit

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Doe je ingredienten in een kom en roer dit goed door. Leg het mengsel vervolgens op de bakplaat
  3. Bak de granola 15-20 minuten in de oven op 180 graden. Het is handig om halverwege even om te scheppen. Let op: als de granola uit de oven komt, is hij nog niet meteen knapperig. Laat het dus even afkoelen en dan heb je heerlijk knapperige granola
  4. Als de granola is afgekoeld, kun je de extra’s naar keuze toevoegen. Pak een lekkere bak yoghurt en smullen maar!

[/directions]

Extra kidsproof tip:

  • Kleine kinderen houden meestal nog niet van cruesli. Maar grote kinderen vinden het vaak wel lekker. Om het iets toegankelijker te maken, kun je de noten van tevoren wat kleiner malen in een notenmaler of food processor.