In het kader van experimenteren met wraps kwam ik uit op dit recept. De wrap is goed gevuld met kool, zwarte bonen, mango, avocado en een pittige mayonaise met Srirachasaus. Het is een heerlijk frisse en lichte wrap en er zijn genoeg lekkere ingrediënten voor kinderen! De wraps staan in 15 minuten op tafel. Ik vind dit een ideale frisse lichte avondmaaltijd of lunch!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 4 personen”]

  • Wraps (2-3 pp)
  • Kwart van een Chinese kool
  • Limoensap
  • 2 blikken zwarte bonen (totaal 800 gram)
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 8 eetlepels yogonaise
  • 1 scheutje Srirachasaus
  • 100 gram feta

[/ingredients]

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Snij de Chinese kool in reepjes en giet een scheutje limoensap over de kool.
  2. Snij de mango in kleine blokjes en snij de avocado in reepjes. Verkruimel de feta.
  3. Maak de pittige mayo door de yogonaise te mengen met de Srirachasaus.
  4. Laat de bonen uitlekken en breng op smaak met een beetje cayennepeper, zout, limoensap en olijfolie naar smaak.
  5. Verwarm nu je wraps kort in een pan of magnetron.
  6. Beleg je wrap nu met de kool, bonen, mango, avocado, feta en mayo. Smullen maar!

[/directions]

Extra kidsproof tips

  • Laat je kind zelf de wrap beleggen of kiezen wat hij op z’n wrap wil.
  • Zit er niets bij wat hij lust? Een wrap met kaas, zuivelspread, appelstroop of jam is altijd een backup optie. Een bakje rauwkost ernaast en hij krijgt toch nog wat vitamines binnen.