Joppe nam vlak voor de zomervakantie afscheid van de peuterspeelzaal. Hij wordt in augustus vier en mag na de zomer naar school. Reden dus voor een leuke afscheidstraktatie! Joppe is gek op watermeloen en wilde graag watermeloen trakteren.

Gezonde traktatie

Tegenwoordig hanteren scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen vrij streng beleid op het gebied van traktaties. De peuterspeelzaal vroeg nadrukkelijk om fruit, groente, soepstengel of rijstwafel. Geen snoep en ook geen cadeautjes. En geen aparte traktaties voor de juffen. Ik wil zelf ook graag iets gezonds maken voor de traktaties van mijn kids, dus ik vond het wel goed dat de peuterspeelzaal hier zo duidelijk in was! Maar goed, als je dus zoekt naar een gezonde traktatie, dan heb ik hier nog wat meer inspiratie voor je.

Zomerkind

Ik heb geloof ik geluk dat Joppe in de zomer jarig is, want dan is er zoveel lekker fruit te koop! Nectarines, perziken, aardbeien en meloenen… Er zijn super veel mogelijkheden voor een gezonde traktatie. Joppe is gek op meloen en deze watermeloen ijsjes zien er super leuk uit. Ik had ze al eens eerder gemaakt toen hij Ć©Ć©n werd. Daar wist hij natuurlijk niks meer van, maar dat was wel lekker makkelijk voor mij ;).

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Deze ijsjes kun je op zich ook met gewone meloen maken, maar dat ziet er iets minder leuk uit. Bij andere meloensoorten moet je namelijk de pitjes in het midden verwijderen, dus dan krijg je niet zulke mooie driehoekjes.

Makkelijk

Deze ijsjes zijn super makkelijk om te maken. Je hoeft alleen de watermeloen in stukjes te snijden. Een inkeping te maken in de schil en daar een stokje in doen. Kind kan de was doen!

Traktatie: watermeloen ‘ijsjes’

Deze watermeloen 'ijsjes' zijn de ideale traktatie voor de zomer. Super makkelijk om te maken en lekker gezond. Tegenwoordig kun je watermeloen zonder pitjes kopen. Dat vinden veel kinderen heel erg lekker! Dus; heb jij een jarige in de zomer en moet er getrakteerd worden op school of op de opvang? Deze watermeloen ijsjes zijn jouw vriend!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangTraktatie
KeukenFusion
TrefwoordGebakken rijst, Gezonde traktatie, Kidsproof, Watermeloen
Porties40 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kleine watermeloen (zonder pitjes, als je die kunt vinden)
  • 20 ijsstokjes

Instructies

  • Snij de kleine watermeloen in acht stukken (eerst door midden, dan iedere helft nog een keer doormidden en ieder stuk weer door midden).
  • Snij nu plakken van ongeveer 1,5 cm dik. De uiterste stukjes kun je niet gebruiken voor de ijsjes, maar kun je natuurlijk lekker op eten tijdens het maken van de traktatie, of verwerken in een fruitsalade.
  • Maak met een aardappelschilmesje een klein sneetje in de schil van ieder stukje watermeloen. Doe hier het stokje in.
  • Serveer de watermeloen op een schaal. Fijne verjaardag!