Capsule wardrobe coaching Nijmegen

Capsule wardrobe tips

Een overzichtelijke kledingkast die echt bij jou past!

Wil jij graag een capsule wardrobe samenstellen, maar weet je niet waar je moet beginnen of kom je er zelf niet uit?

Wil je graag een capsule wardrobe, waarmee je iedere ochtend zonder moeite goed kunt kleden? Een duurzame kledingkast waarmee je investeert in items die echt bij jou passen, in plaats van miskopen? Heb je al eens geprobeerd om een capsule wardrobe samen te stellen, maar kom je er zelf niet uit? Dat is heel logisch. Een capsule wardrobe vraagt om ervaring, kennis van stijl, pasvorm en kleur. En een frisse blik van buiten. Dat is de reden waarom je er meestal niet zelf uit komt. En dat is niets om je voor te schamen. Dat is heel normaal.

Laten we samen een succesvolle capsule voor jou samentellen!

Een capsule wardrobe is dé manier om duurzame keuzes te maken rondom kleding. Met een capsule kun jij je vol zelfvertrouwen kleden en hoef je je nooit meer zorgen te maken over wat je aantrekt.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen om groen te genieten met kleding en voeding. Een capsule wardrobe geeft zelfvertrouwen, rust en harmonie in je kast, richting bij het shoppen. Hierdoor kun je duurzame investeringen doen en voorkom je miskopen. Dat gun ik jou ook!

Ik analyseer jouw stijl en leefstijl en adviseer over je beste pasvormen. In een sessie van 3 uur bouwen we samen een capsule wardrobe met jouw eigen kleding, analyseren we wat er nog mist en maken we een shoplijst. Het resultaat is een duurzame garderobe met kleding die echt bij jou past!

Evelyn van Oijen
Evelyn van Oijen
19 April 2024
Twee weken geleden heb ik een hele leuke middag gehad bij Nienke! Ik was zelf al een tijdje aan het nadenken om een kleuranalyse doen omdat ik een duurzamere kledingkast wil samenstellen. Met de hulp van Nienke kan ik dit nu gaan doen, want miskopen zijn met het handige paspoort dat je ontvangt verleden tijd. Tijdens het shoppen neem ik mijn paspoort mee en als je shoppen niet de leukste activiteit vindt, kan ik je zeggen dat het een verademing is als je meteen weet bij welke hoeken je moet zijn! Nienke is zelf een hele aardige en kundige vrouw. Ze stelt je op je gemak en heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Ze belt je zelfs nog op een later moment om te vragen hoe het met jou en je kleuranalyse gaat. Echt top! Twijfel je? Niet nodig! Ik weet namelijk zeker dat je er héél blij mee gaat zijn.
Suzy Wong
Suzy Wong
12 April 2024
Dank je wel Nienke voor jouw liefde en passie, ik ben superblij met mijn kleurplan. Heb mijn kast opgeruimd, alle ruis eruit gehaald (die items naar een 2e handswinkel gebracht). Het geeft meteen rust en overzicht. Afscheid nemen van kleuren die minder bij mij passen was ook confronterend maar tegelijkertijd verhelderend. Want juist die items trok ik inderdaad het minste aan. De analyse is een investering. Vraag Nienke voor je verjaardag (haar expertise dan hahaha), spaar ervoor, gun jezelf dit! Laat jouw persoonlijke kleurplan maken. Een mooie self care!
Maaike Borsboom
Maaike Borsboom
3 April 2024
Fijne begeleiding door Nienke, deze kleurparalyse heeft mij veel inzicht gegeven.
Bignosso Gurt
Bignosso Gurt
20 Januari 2024
Onlangs heeft mijn vriendin een kleurenanalyse bij Nienke laten doen. Ze was hier zo enthousiast over dat ik ook maar een poging waagde. Eerst was ik wat sceptisch of dit wel passend was voor een man, maar al snel was ik blij dat ik het toch heb gedaan. De tijd vloog voorbij en eindelijk werd me duidelijk waarom sommige kleding mij niet mooi staat. Nu heb ik een duidelijk overzicht van welke kleuren bij mij passen, wat het winkelen een stuk gemakkelijker maakt. Nogmaals bedankt Nienke!
Christel Verbiesen
Christel Verbiesen
17 Januari 2024
Ik volgde bij Nienke haar kleurplan en wauw, wat was het uitgebreid en compleet. We hadden al een vermoeden van mijn 'type' maar door alle kleuren (ook van de andere typen) echt letterlijk uit te proberen, werd al snel duidelijk: er zijn gradaties. Nu zit er een heerlijk kleurenboekje in mijn tas. Stap 2: het opruimen van mijn kast. Nu al zin in! Dank je wel Nienke.
Gina Griffioen
Gina Griffioen
17 December 2023
Ik heb een capsule wardrobe sessie gedaan bij Nienke. Ik heb al jaren een capsule, weet vrij goed wat bij me past en wat ik wil, maar toch had ik kleding die bleef hangen of waar ik over twijfelde. Nienke heeft me supergoed geholpen en ik ben er zo blij mee! Een rode lijn in mijn moodboord, zodat ik nu snap dat mijn beetje-van-alles stijl eigenlijk stoer en zacht is. En dat helpt weer om mijn outfits helemaal mij te maken. Herontdekking van mijn jurk. En dat ik het wollen jurkje waar ik naar op zoek was eigenlijk al had! Ontdekt waarom korte rokjes meer voor mij doen dan lange, wijde rokken. Afscheid kunnen nemen van sommige twijfels (en weten waarom). En andere twijfels omarmen. Ik heb nu zo veel fijns in mijn kast hangen, met zo veel nieuwe inspiratie.
Sanne Biesmans
Sanne Biesmans
7 December 2023
Een heel fijne ervaring met mijn kleuranalyse gehad met Nienke! Ze neemt je goed mee in het proces en er was genoeg ruimte voor mijn voorkeuren en verhaal. We zijn tot heel mooie kleuren voor mij gekomen en ik ben er heel blij mee dat ik hier de tijd voor heb genomen :)
Katie Verest
Katie Verest
16 November 2023
Ik heb twee hele leuke sessies bij Nienke mogen doen! Deze hebben me geholpen om te 'leren kijken' naar kleur, lichaamsbouw en verschillende stijlen, en te zien welke effecten deze op me hebben. Een echte eyeopener, waar ik nog steeds heel veel nut en plezier van ervaar.
Fleur Verkade
Fleur Verkade
15 November 2023
Wat een fantastische dag. Echt een cadeautje voor mijzelf. Ik vind winkelen helemaal niet leuk, had echt onwijs weinig kleding en totaal geen zin om dit aan te vullen, omdat ik niet wist waar te beginnen. Maar na de kleur- en pasvorm analyse en een check van die paar items in mijn kast waar ik WEL blij van word, ging ik helemaal happy naar huis MET tips waar ik gericht wel op kon gaan shoppen. Nu 1,5 week later heb ik vol enthousiasme mijn kast aangevuld met een aantal top items, waar ik echt HEEL blij mee ben.
Karlijn
Karlijn
15 November 2023
De kleuranalyse bij Nienke was een enorm fijne en verdiepende ervaring. Ik wist al heel wat over kleuranalyse, maar met een extra paar ogen die met een frisse blik kijken geeft toch wat meer opheldering. Nienke weet van aanpakken met voorbereiding, terugkoppeling naar je eigen kleding en waarom nu een bepaald seizoen zo goed bij je past. Zeker een aanrader!

Herken je dit?

Je wil graag duurzame investeringen doen voor je kledingkast

Je hebt een volle kast, maar toch het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken

Je hebt mooie kleding, maar het past niet bij wie je bent en wat je wilt uitstralen of je figuur

Je vindt het lastig om kleding te combineren

Je hebt zelf al van alles geprobeerd om een capsule samen te stellen, maar je bent er toch nog niet blij mee.

Hoe fijn zou het zijn als..

Je altijd iets moois hebt om aan te trekken

Alle kleding in je kast bij jou past; bij je stijl, bij jouw beste kleuren, bij jouw leefstijl en bij jouw pasvorm

Jouw kleding onderling goed te combineren is

Je vol vertrouwen een kledingstuk kunt aanschaffen en dragen

Je duurzame investeringen kunt doen voor je kledingkas

Herken jij jezelf in een of meerdere punten? Dan is capsule wardrobe coaching iets voor jou!

capsule wardrobe Nijmegen
Capsule wardrobe tips

Laten we samen aan de slag gaan met jouw capsule wardrobe!

Met capsule wardrobe coaching ga ik je helpen om jouw capsule wardrobe samen te stellen. Om dit te doen gaan we eerst de verdieping in. We kijken naar jouw verlangens, jouw beste kleuren, jouw gewenste stijl, jouw leefstijl en jouw huidige kleding. Met jouw huidige kleding analyseren we jouw pasvorm. Welke kledingstukken werken goed voor jou en waarom? Wat staat je minder goed en waar ligt dat aan? Met jouw huidige kleding maken we samen een capsule wardrobe. We combineren kledingstuks en zorgen dat jouw kleding perfect bij jou past. We kijken wat er nog ontbreekt in jouw capsule en maken op basis daarvan een shoplist.

Praktische informatie capsule wardrobe creatie Nijmegen

Investering: 997,- incl BTW

Capsule wardrobe tips

Een capsule wardrobe is meer dan alleen kleding

Kleding kan soms heel oppervlakkig lijken. Maar met de juiste kleding…

Kun je je meer jezelf voelen

Kun je laten zien wie je bent

Kun je je goed voelen over je figuur

Kun je onzekerheid laten gaan

Kun je goed voor jezelf zorgen

Kun je duurzame keuzes maken

Hoef je niet steeds iets nieuws te kopen

Heb je geen keuzestress over wat je aan trekt

Mijn eigen capsule wardrobe ervaring

Ik heb zelf ook een capsule wardrobe en ervaar sindsdien ontzettend veel rust in mijn kast en in mijn hoofd. Door mijn capsule wardrobe heb ik veel minder kleding dan voorheen, maar ik ben blij met al mijn kledingstuks. Ik heb geleerd welke items passen bij mijn beste kleuren, stijl, leefstijl en figuur. Ik draag mijn kleding hierdoor veel meer. Vooraf was ik bang dat ik te weinig kleding zou hebben, of te vaak hetzelfde zou dragen. Maar niets is minder waar. Ik heb meer dan genoeg kleding en het voelt zeker niet alsof ik altijd hetzelfde aan heb!

Iedere seizoenswissel evalueer ik mijn capsule. Wat heb ik vaak gedragen en wat niet. Waar komt dat door? Welke combinaties werd ik blij van en waarom werkte dat zo goed? Elk seizoen leer ik weer meer over mijn eigen stijl en mijn kleding. Dat is het mooie van een capsule. je komt steeds dichterbij jezelf en je authentieke stijl. Hierdoor kleed ik me vol zelfvertrouwen en kan ik duurzame investeringen doe om mijn capsule aan te vullen.

Dat gun ik iedereen!

capsule wardrobe Nijmegen

Wat is een capsule wardrobe?

Duurzaamheid is belangrijk voor mij. Het betekent onder andere dat je minder spullen (kleding) hebt en deze spullen (kleding) langer gebruikt. Een caspule wardrobe is een duurzame kledingkast met daarin al je kleding die je draagt in het huidige seizoen. Deze kast dat bestaat uit een klein aantal (30-37) kledingstuks, die onderling goed gecombineerd kunnen worden. Het idee is dat je alle kleding uit je capsule draagt en er niets ongedragen in je kast blijft liggen. De kleding in een capsule wardrobe is tijdloos, het is daardoor minder trendgevoelig. Om een ideale capsule wardrobe samen te stellen, is het belangrijk dat de kleding in de capsule goed bij jou past.

Kleurenanalyse als basis voor een duurzame capsule wardrobe

Kleur is de sleutel tot succes bij het samenstellen van jouw capsule wardrobe. Als jij je beste kleuren weet, kun jij je capsule inrichten rondom deze kleuren. Je zult merken dat je hierdoor minder gevoelig wordt voor trends en je hebberigheid minder wordt. Een kleur kan prachtig zijn, maar als deze voor jou weinig doet, dan is het zonde om te kopen. Het persoonlijk kleurplan is daarom een belangrijk onderdeel van het capsule traject.

Extra opties bij een capsule wardrobe

Wil je nog meer uit je capsule wardrobe traject halen? Dat kan! De volgende extra opties zijn mogelijk.

Capsule wardrobe shopping – samen winkelen om op basis van jouw stijl jouw capsule aan te vullen

Capsule switch sessie – een capsule update sessie bij een seizoenswissel waarbij we samen jouw nieuwe seizoen capsule creëren

Geïnteresseerd in de extra opties? Informeer naar de mogelijkheden.

Capsule wardrobe tips
Stijlcoach Nijmegen

Hi,

Ik ben Nienke, het gezicht achter Foxilicious en ook moeder van 2kinderen en vriendin van Eric. Ik help vrouwen om groen te genieten met kleding en voeding. Als stijlcoach en kleurexpert help ik jou met het samenstellen van een duurzame garderobe. Een garderobe die echt bij jou past, qua kleur, stijl, pasvorm en lifestyle. Hierdoor kun je op een duurzame manier met kleding omgaan.

Mijn capsule verhaal

Mijn capsule verhaal begon met een kleurenanalyse. Ik raakte geïnteresseerd in kleur. Toen een vriendin een aantal jaar geleden een capsule wardrobe cursus deed, keek ik haar met grote ogen aan. Want waarom zou je minder kleding willen? Het gevoel van te weinig hebben, greep me naar de keel. Maar ik zag wat haar capsule wardrobe met haar deed. Ze ontwikkelde een eigen stijl, koos voor kleuren die haar echt mooi stonden en had zoveel rust in haar kledingkast en ze was veel duurzamer bezig met kleding. Dat inspireerde me enorm, want ik was al jaren bewust bezig met voeding. Groen genieten met kleding werd mijn volgende stap.

Stijlcoach

In de afgelopen jaren heb ik me op allerlei manieren verdiept in duurzame kleding. Ik heb de Sensa kleuropleiding gevolgd en verdieping gedaan op het gebied van capsule wardrobe, stijl en pasvorm. Vrouwen uit heel Nederland komen bij mij om samen te bouwen aan een duurzame garderobe.

Veelgestelde vragen

Waarom zou je een capsule wardrobe willen?

Uit hoeveel kledingstuks bestaat een capsule wardrobe?

Kan ik zelf een capsule wardrobe samenstellen?

Heb ik een persoonlijk kleurplan nodig voor een capsule wardrobe?

Hoe ziet het capsule coaching traject eruit?

Is een capsule wardrobe duurzaam?

Voor hoeveel seizoenen werkt een capsule wardrobe?

Kan ik na de coaching zelf verder met mijn capsule?