Capsule wardrobe coaching Nijmegen

Duurzame kleding

Wil jij graag een capsule wardrobe samenstellen, maar weet je niet waar je moet beginnen?

 • Capsule wardrobe
 • Capsule garderobe
 • Minimalistische kledingkast
 • Duurzame kledingkast
 • Rust in je kast en bij het shoppen

Herken je dit?

 • Je wil graag duurzame investeringen doen voor je kledingkast

 • Je hebt een volle kast, maar toch het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken

 • Je hebt mooie kleding, maar het past niet bij wie je bent en wat je wilt uitstralen

 • Je weet niet welke kleding goed bij jouw figuur past

 • Je wil minder kleding, maar vindt het moeilijk om iets weg te doen

 • Je wil minder kleding, maar bent bang dat je met een capsule wardrobe te weinig kleding hebt

 • Je vindt het lastig om kleding te combineren

Herken jij jezelf in een of meerdere punten? Dan is capsule wardrobe coaching iets voor jou!

Duurzame kleding

Hoe fijn zou het zijn als..

 • Je altijd iets moois hebt om aan te trekken

 • Alle kleding in je kast bij jou past; bij je stijl, bij jouw beste kleuren, bij jouw leefstijl en bij jouw pasvorm

 • Je vol vertrouwen een kledingstuk kunt aanschaffen en dragen

 • Je duurzame investeringen kunt doen voor je kledingkast

Met capsule wardrobe coaching ga ik je helpen om samen jouw capsule wardrobe samen te stellen. We kijken naar jouw gewenste stijl, jouw leefstijl en jouw huidige kleding en stellen hierbij een capsule samen. We combineren kledingstuks en zorgen dat jouw kleding perfect bij jou past. Ik geef je shopadvies voor missende items in je capsule.

Praktische informatie: capsule wardrobe coaching

 • Intake
 • Moodboard analyse
 • Capsule sessie bij jou thuis (van ongeveer 3 uur)
 • Verslag met persoonlijk capsule advies en eventuele shoplijst
 • Locatie: Lent (Nijmegen) en bij jou thuis
 • Kosten: 450,-
 • Reiskosten gratis binnen 20 km van Nijmegen, daarbuiten 21 cent per kilometer

Een capsule wardrobe is meer dan alleen kleding

Kleding kan soms heel oppervlakkig lijken. Maar met de juiste kleding…

 • Kun je je meer jezelf voelen
 • Kun je laten zien wie je bent
 • Kun je je goed voelen over je figuur
 • Kun je onzekerheid laten gaan
 • Kun je goed voor jezelf zorgen
 • Kun je duurzame keuzes maken
 • Hoef je niet steeds iets nieuws te kopen
 • Heb je geen keuzestress over wat je aan trekt

Wat is een capsule wardrobe?

Duurzaamheid is belangrijk voor mij. Het betekent onder andere dat je minder spullen (kleding) hebt en deze spullen (kleding) langer gebruikt. Een caspule wardrobe is een duurzame kledingkast. Deze kast dat bestaat uit een klein aantal (30-37) kledingstuks, die onderling goed gecombineerd kunnen worden. De kleding in een capsule wardrobe is tijdloos, het is daardoor niet trendgevoelig. Om een ideale capsule wardrobe samen te stellen, is het belangrijk dat de kleding in de capsule goed bij jou past.

Kleurenanalyse als basis voor een duurzame capsule wardrobe

Kleur is de sleutel tot succes bij het samenstellen van jouw capsule wardrobe. Als jij je beste kleuren weet, kun jij je capsule inrichten rondom deze kleuren. Je zult merken dat je hierdoor minder gevoelig wordt voor trends en je hebberigheid minder wordt. Een kleur kan prachtig zijn, maar als deze voor jou weinig doet, dan is het zonde om te kopen. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in jouw beste kleuren, voordat je aan de slag gaat met een capsule. Dit kan door een persoonlijk kleurplan, of een quick color scan.

Kleurenanalyse Nijmegen

Mijn capsule wardrobe ervaring

Ik heb zelf ook een capsule wardrobe en ervaar sindsdien ontzettend veel rust in mijn kast en in mijn hoofd. Door mijn capsule wardrobe heb ik veel minder kleding dan voorheen, maar ik ben blij met al mijn kledingstuks. Ik heb geleerd welke items passen bij mijn beste kleuren, stijl, leefstijl en figuur. Ik draag mijn kleding hierdoor veel meer. Vooraf was ik bang dat ik te weinig kleding zou hebben, of te vaak hetzelfde zou dragen. Maar niets is minder waar. Ik heb meer dan genoeg kleding en het voelt zeker niet alsof ik altijd hetzelfde aan heb!

Duurzame kleding

Extra opties

Wil je nog meer uit je capsule wardrobe traject halen? Dat kan! De volgende extra opties zijn mogelijk.

 • Capsule wardrobe shopping – samen winkelen om op basis van jouw stijl jouw capsule aan te vullen

 • Capsule switch sessie – een capsule update sessie bij een seizoenswissel waarbij we samen jouw nieuwe seizoen capsule creeren

Geinteresseerd in de extra opties? Informeer naar de mogelijkheden.

Hi,

Ik ben Nienke, het gezicht achter Foxilicious en ook moeder van 2 jonge kinderen en vriendin van Eric. Ik help jou om laagdrempelige duurzame keuzes te maken. Dit doe ik door vegetarisch eten voor iedereen mogelijk te maken en door persoonlijke kleurplannen te maken en capsule wardrobe coaching.

Mijn capsule verhaal

Mijn capsule verhaal begon met een kleurenanalyse. Ik raakte geintereseerd in kleur. Toen een vriendin een aantal jaar geleden een Capsule Wardrobe cursus deed, keek ik haar met grote ogen aan. Want waarom zou je minder kleding willen? Het gevoel van te weinig hebben, greep me naar de keel. Maar ik zag wat haar capsule wardrobe met haar deed. Ze ontwikkelde een eigen stijl, koos voor duidelijke kleuren en had zoveel rust in haar kledingkast. Dat inspireerde me enorm.

Capsule wardrobe cursus

Kort daarna deed ik zelf de Capsule wardrobe cursus van Laura Laugom. Ik vond het razend interessant. Raakte nog meer geinteresseerd in kleur en in stijl.

Ik help jou graag met jouw capsule

Uiteindelijk heb ik zelf de Sensa kleuropleiding gevolgd en maak ik sinds een tijdje persoonlijke kleurplannen. Dit zijn maatwerk kleurpaspoorten. Zo’n persoonlijk kleurplan is een perfecte basis voor een capsule wardrobe. Ik kreeg na een persoonlijk kleurplan steeds vaker de vraag of ik ook kan helpen met een capsule wardrobe. Dat doe ik graag! Je hoeft het niet alleen te doen!

Duurzame kleding

Veelgestelde vragen

Een capsule wardrobe geeft rust en overzicht. Je weet precies wat je hebt en alles wat je hebt past bij jou. Het is ook nog eens ontzettend duurzaam. Je doet geen onnodige aankopen meer omdat je precies weet hoeveel kleding en welk type kleding je nodig hebt in je kast. Daarnaast bespaart het tijd. Zowel tijd bij het shoppen (want je hebt minder nodig), als tijd bij het uitzoeken van je kleding iedere ochtend (want je hebt minder, weet beter wat je hebt en hoe je het kunt combineren). Dit zorgt voor heel veel minder keuzestress. Uiteindelijk is een capsule wardrobe ook financieel aantrekkelijk. Je koopt namelijk minder kleding. Een capsule wardrobe is niet alleen duurzaam omdat je minder kleding koopt, maar ook omdat je de kleding die je hebt meer draagt. Dat is het beste wat je kunt doen met kleding. ALs je het hebt.. draag het!

Een capsule wardrobe bestaat uit 30-37 kledingstuks. Dit is exclusief sportkleding, ondergoed en sokken, inclusief jassen en schoenen. We focussen niet op de aantallen. Het gaat erom dat je voldoende kleding en niet te veel hebt om lekker te kunnen leven.

Je kunt zeker zelf een capsule wardrobe samenstellen. Er zijn verschillende lijstjes met het aantal kledingstuks dat je per categorie nodig hebt in je capsule. Hier kun je mee aan de slag. Je mist dan alleen de basis. Welke stijl wil jij in je capsule? Past die stijl ook echt bij jou? En past het bij jouw leefstijl en jouw figuur? Misschien draag jij wel heel veel jurkjes en nauwelijks broeken. Dit heeft effect op jouw capsule wardrobe.

Een persoonlijk kleurplan is wat mij betreft de ideale basis voor een capsule wardrobe. Hierdoor zorg je ervoor dat je kleding bij jou past als persoon en onderling goed te combineren is. Ik adviseer daarom om eerst een persoonlijk kleurplan te laten samenstellen en daarna aan de slag te gaan met jouw capsule wardrobe. Vind je dit iets te veel? Dan kan ik eventueel een quick colorscan voor je doen. Hierdoor krijg je iets meer richting voor jouw beste kleuren. Neem contact met mij op voor de meerprijs.

We doen eerst een digitale intake. Daarna geef ik je een aantal opdrachten mee om aan de slag te gaan met jouw huidige stijl en jouw droomstijl voor je capsule. Ik analyseer deze en dit vormt de basis voor de capsule sessie. De capsule sessie doen we bij jou thuis. In een sessie van ongeveer 3 uur gaan we aan de slag met jouw kast. Aan het eind van de sessie heb jij jouw capsule wardrobe van 30-40 kledingstuks. Na afloop ontvang je van mij een capsule verslag met daarin eventuele shoptips en tips om jouw capsule gedurende het jaar te onderhouden.

Een capsule wardrobe is de meest duurzame manier van omgaan met kleding. Je koopt namelijk minder kleding, denkt bewust na over de investeringen die je doet en je draag je kleding meer. Wil je een nog duurzamere capsule? Ga dan voor kleding van duurzame merken. Duurzaamheid kan zowel qua stofsoort, als qua productieproces en logistiek.

Een kledingstuk wordt duurzaam gebruikt als je het minimaal 30 keer draagt.

Dat is afhankelijk van jouw leefstijl en voorkeur. Ik werk zelf met vier seizoenen en wissel ieder seizoen dus mijn capsule. Ik wil zo min mogelijk ruis in mijn kast. Dat betekent dat ik geen kleding in mijn kast wil die ik niet draag. In de herfst heb ik nog geen dikke wintertruien nodig en in de winter draag ik juist weer geen dunne blousjes. Tijdens de intake bepalen we samen of we een capsule samenstellen voor 1 seizoen of voor 2 seizoenen. Mocht je uiteindelijk door je eigen ervaring er achter komen dat je het toch liever anders doet, dan kun je dat eenvoudig aanpassen.

Ja, zeker! Ik leer je meer over je eigen stijl, over de basis van jouw capsule en hoe je jouw capsule samenstelt. De eerste keer doen we het samen. De volgende keren kun je het zelf! Naderhand ontvang je hier nog wat extra tips voor.

Wil je toch liever samen aan de slag om jouw capsule samen te stellen voor een volgend seizoen? Dat kan. Dan kom ik gewoon nog een keer bij je langs en geven we je capsule een goede update!