Capsule wardrobe coaching Nijmegen

Capsule wardrobe tips

Wil jij graag een capsule wardrobe samenstellen, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Wil je graag een capsule wardrobe, waarmee je iedere ochtend zonder moeite goed kunt kleden? Een duurzame kledingkast waarmee je investeert in items die echt bij jou passen, in plaats van miskopen? Heb je al eens geprobeerd om een capsule wardrobe samen te stellen, maar kom je er zelf niet uit? Dat is heel logisch. Een capsule wardrobe vraagt om ervaring, kennis van stijl, pasvorm en kleur. En een frisse blik van buiten. Dat is de reden waarom je er meestal niet zelf uit komt. En dat is niets om je voor te schamen. Dat is heel normaal.

Laten we samen een succesvolle capsule voor jou samenstellen!

Een capsule wardrobe is dé manier om duurzame keuzes te maken rondom kleding. Met een capsule kun jij je vol zelfvertrouwen kleden en hoef je je nooit meer zorgen te maken over wat je aantrekt.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen om bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding en kleding. Een capsule wardrobe geeft zelfvertrouwen, rust en harmonie in je kast, richting bij het shoppen. Hierdoor kun je duurzame investeringen doen en voorkom je miskopen. Dat gun ik jou ook!

In 3 uur tijd doe ik een maatwerk kleurenanalyse met meer dan 150 kleurdoeken. Ik analyseer jouw stijl en leefstijl en adviseer over je beste pasvormen. In een sessie van 3 uur bouwen we samen een capsule wardrobe met jouw eigen kleding, analyseren we wat er nog mist en maken we een shoplijst. Het resultaat is een duurzame garderobe met kleding die echt bij jou past!

Katie Verest
Katie Verest
16 November 2023
Ik heb twee hele leuke sessies bij Nienke mogen doen! Deze hebben me geholpen om te 'leren kijken' naar kleur, lichaamsbouw en verschillende stijlen, en te zien welke effecten deze op me hebben. Een echte eyeopener, waar ik nog steeds heel veel nut en plezier van ervaar.
Fleur Verkade
Fleur Verkade
15 November 2023
Wat een fantastische dag. Echt een cadeautje voor mijzelf. Ik vind winkelen helemaal niet leuk, had echt onwijs weinig kleding en totaal geen zin om dit aan te vullen, omdat ik niet wist waar te beginnen. Maar na de kleur- en pasvorm analyse en een check van die paar items in mijn kast waar ik WEL blij van word, ging ik helemaal happy naar huis MET tips waar ik gericht wel op kon gaan shoppen. Nu 1,5 week later heb ik vol enthousiasme mijn kast aangevuld met een aantal top items, waar ik echt HEEL blij mee ben.
Karlijn
Karlijn
15 November 2023
De kleuranalyse bij Nienke was een enorm fijne en verdiepende ervaring. Ik wist al heel wat over kleuranalyse, maar met een extra paar ogen die met een frisse blik kijken geeft toch wat meer opheldering. Nienke weet van aanpakken met voorbereiding, terugkoppeling naar je eigen kleding en waarom nu een bepaald seizoen zo goed bij je past. Zeker een aanrader!
Charlotte Dobbe
Charlotte Dobbe
11 Oktober 2023
Al een tijdje op mijn wensenlijst en zo blij dat ik nu een kleurenanalyse heb gedaan bij Nienke! Naast dat het een heel gezellige ochtend was en Nienke een leuk mens is, heeft het me zoveel inzichten gegeven. Mijn 'probleem' is niet dat ik teveel kleding heb, maar eigenlijk juist te weinig en door oneindige twijfel of iets me wel of niet staat, koop ik bijna niets. Nu een paar weken na de analyse heb ik al een aantal basics gekocht en merk direct hoe fijn het is om gericht te filteren op kleur, zowel on- als offline. Superfijn om het paspoort daarvoor bij de hand te hebben en zin om mijn garderobe uit te breiden. Ook kon ik ein-de-lijk afscheid nemen van te kleine en ongedragen 'misschien nog ooit' kledingstukken op basis van mijn beste kleuren, zo'n opluchting!
Joyce Kadmaijer
Joyce Kadmaijer
7 Oktober 2023
Heel erg fijne dame Nienke. Ik heb een kleurenanalyse bij haar gedaan en dit verliep ontzettend fijn. Ze nam alle stappen door die we zouden gaan doen die ochtend en gaf duidelijke en fijne uitleg bij alles. Ze nam ook de tijd om naar mijn eigen wensen te kijken met betrekking tot kleuren maar ze geeft ook eerlijk aan wanneer een bepaalde kleur niet past. Ik werd tevens goed verzorgd tussendoor met drinken en gezonde snacks. De kleurenanalyse heeft me veel opgeleverd. Het is zo'n fijne en gezellige ochtend geweest door Nienke en hoe ze dit doet. Ik heb een kleurenplan meegekregen en kan zo voor een lange tijd verder met mijn kleding. Ik raad het zeer zeker aan om bij haar langs te gaan!
Sharon Nierkes
Sharon Nierkes
6 Oktober 2023
Absoluut een aanrader. Erg leuk om met alle kleuren te beginnen en langzaamaan een selectie te maken. Het vergelijken met huidige stukken uit de garderobe is een eye-opener. Leuk om jezelf te betrappen wanneer je een kleur mooi vindt, maar deze niet per definitie bij jou past. Dit zouden we allemaal eens moeten doen! Eg fijne en persoonlijke begeleiding van Nienke.
Lotte Keulers
Lotte Keulers
19 September 2023
Wat een toffe ervaring dit! Ik weet nu zo veel beter waar ik op kan letten als ik een kledingstuk ga kopen. Nienke heeft een super fijne rustige energie en neemt alle tijd voor je. Echt een cadeautje voor jezelf waar je de rest van je leven iets aan hebt.
Maritgen
Maritgen
5 Juli 2023
Al langer was ik geïnteresseerd in een kleurenanalyse. Ik droeg vooral zwarte broeken met dezelfde kleuren tops en zag zelf wel dat ik er in de ene kleur beter uitzag dan in de andere, maar kon er niet de vinger op leggen wat dit precies veroorzaakte. Tijd voor een kleurenanalyse dus :). Tijdens een gezellige ochtend met Nienke waarin ik me helemaal op mijn gemak voelde, keken we naar ontzettend veel kleuren doeken. Door ze in daglicht bij mijn gezicht te houden kon ik heel duidelijk zien wat een kleur voor mij deed! Ik weet nu wat bij mij past en neem het fijne kleurenpaspoort mee tijdens het winkelen. Dit helpt mij om duurzamer, gerichter aankopen te doen. Ook mijn man is inmiddels bij Nienke langs geweest en ook hij was enthousiast. Bedankt!
johanna romeijn
johanna romeijn
17 Juni 2023
Ik ben heel erg blij en tevreden met de kleurenanalyse die Nienke voor mij gemaakt heeft! Het bleek dat ik al lange tijd verkeerde kleuren gekozen heb voor mijn garderobe. Het was echt een openbaring om gedurende de analyse er steeds meer achter te komen wat wel bij mij past. Nienke begeleidt dit op kundige wijze en is bovendien een erg aardig en lief mens. De kleurenanalyse is de investering meer dan waard! Hele bijzondere en leuke ervaring. Dankjewel Nienke!
Ida Smit
Ida Smit
11 Juni 2023
Wat een fijne en leerzame ochtend bij Foxilicous.nl! Nienke houdt je letterlijk een spiegel voor en neemt alle tijd om samen te ontdekken wat écht bij je past. Met dit inzicht nu eerst maar eens m'n kledingkast uitspitten en dan (kritisch!) aanvullen. Voortaan geen concessies meer, maar onderbouwd nieuwe aankopen doen met m'n persoonlijke kleurplan. 'Als het blendt, is het een match' is m'n nieuwe mantra. Heerlijk, die rust!

Herken je dit?

Je wil graag duurzame investeringen doen voor je kledingkast

Je hebt een volle kast, maar toch het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken

Je hebt mooie kleding, maar het past niet bij wie je bent en wat je wilt uitstralen of je figuur

Je vindt het lastig om kleding te combinere

Hoe fijn zou het zijn als..

Je altijd iets moois hebt om aan te trekken

Alle kleding in je kast bij jou past; bij je stijl, bij jouw beste kleuren, bij jouw leefstijl en bij jouw pasvorm

Jouw kleding onderling goed te combineren is

Je vol vertrouwen een kledingstuk kunt aanschaffen en dragen

Je duurzame investeringen kunt doen voor je kledingkas

Herken jij jezelf in een of meerdere punten? Dan is capsule wardrobe coaching iets voor jou!

Capsule wardrobe tips
Capsule wardrobe tips

Laten we samen aan de slag gaan met jouw capsule wardrobe!

Met capsule wardrobe coaching ga ik je helpen om jouw capsule wardrobe samen te stellen. Om dit te doen gaan we eerst de verdieping in. We kijken naar jouw verlangens, jouw gewenste stijl, jouw leefstijl en jouw huidige kleding. Met jouw huidige kleding analyseren we jouw pasvorm. Welke kledingstukken werken goed voor jou en waarom? Wat staat je minder goed en waar ligt dat aan? Met jouw huidige kleding maken we samen een capsule wardrobe. We combineren kledingstuks en zorgen dat jouw kleding perfect bij jou past. We kijken wat er nog ontbreekt in jouw capsule en maken op basis daarvan een shoplist.

Praktische informatie: capsule wardrobe coaching

Digitale intake

Stijlanalyse op basis van moodboard

Pasvormanalyse

Capsule sessie bij jou thuis (van ongeveer 3 uur)

Verslag met persoonlijk capsule advies en eventuele shoplijst

Locatie: Lent (Nijmegen) en bij jou thuis

De investering bedraagt 450,-

Reiskosten gratis binnen 20 km van Nijmegen, daarbuiten 21 cent per kilometer

Capsule wardrobe tips

Capsule wardrobe tips

Een capsule wardrobe is meer dan alleen kleding

Kleding kan soms heel oppervlakkig lijken. Maar met de juiste kleding…

Kun je je meer jezelf voelen

Kun je laten zien wie je bent

Kun je je goed voelen over je figuur

Kun je onzekerheid laten gaan

Kun je goed voor jezelf zorgen

Kun je duurzame keuzes maken

Hoef je niet steeds iets nieuws te kopen

Heb je geen keuzestress over wat je aan trekt

Mijn eigen capsule wardrobe ervaring

Ik heb zelf ook een capsule wardrobe en ervaar sindsdien ontzettend veel rust in mijn kast en in mijn hoofd. Door mijn capsule wardrobe heb ik veel minder kleding dan voorheen, maar ik ben blij met al mijn kledingstuks. Ik heb geleerd welke items passen bij mijn beste kleuren, stijl, leefstijl en figuur. Ik draag mijn kleding hierdoor veel meer. Vooraf was ik bang dat ik te weinig kleding zou hebben, of te vaak hetzelfde zou dragen. Maar niets is minder waar. Ik heb meer dan genoeg kleding en het voelt zeker niet alsof ik altijd hetzelfde aan heb!

Iedere seizoenswissel evalueer ik mijn capsule. Wat heb ik vaak gedragen en wat niet. Waar komt dat door? Welke combinaties werd ik blij van en waarom werkte dat zo goed? Elk seizoen leer ik weer meer over mijn eigen stijl en mijn kleding. Dat is het mooie van een capsule. je komt steeds dichterbij jezelf en je authentieke stijl. Hierdoor kleed ik me vol zelfvertrouwen en kan ik duurzame investeringen doe om mijn capsule aan te vullen.

Dat gun ik iedereen!

Hoe kun je kleuren combineren met een kleurenanalyse.

Wat is een capsule wardrobe?

Duurzaamheid is belangrijk voor mij. Het betekent onder andere dat je minder spullen (kleding) hebt en deze spullen (kleding) langer gebruikt. Een caspule wardrobe is een duurzame kledingkast met daarin al je kleding die je draagt in het huidige seizoen. Deze kast dat bestaat uit een klein aantal (30-37) kledingstuks, die onderling goed gecombineerd kunnen worden. Het idee is dat je alle kleding uit je capsule draagt en er niets ongedragen in je kast blijft liggen. De kleding in een capsule wardrobe is tijdloos, het is daardoor minder trendgevoelig. Om een ideale capsule wardrobe samen te stellen, is het belangrijk dat de kleding in de capsule goed bij jou past.

Kleurenanalyse als basis voor een duurzame capsule wardrobe

Kleur is de sleutel tot succes bij het samenstellen van jouw capsule wardrobe. Als jij je beste kleuren weet, kun jij je capsule inrichten rondom deze kleuren. Je zult merken dat je hierdoor minder gevoelig wordt voor trends en je hebberigheid minder wordt. Een kleur kan prachtig zijn, maar als deze voor jou weinig doet, dan is het zonde om te kopen. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in jouw beste kleuren, voordat je aan de slag gaat met een capsule. Dit kan door een persoonlijk kleurplan, of een quick color scan die ik beide aanbied.

Capsule wardrobe tips

Extra opties bij een capsule wardrobe

Wil je nog meer uit je capsule wardrobe traject halen? Dat kan! De volgende extra opties zijn mogelijk.

Persoonlijk kleurplan of quick colorscan

Capsule wardrobe shopping – samen winkelen om op basis van jouw stijl jouw capsule aan te vullen

Capsule switch sessie – een capsule update sessie bij een seizoenswissel waarbij we samen jouw nieuwe seizoen capsule creeren

Geinteresseerd in de extra opties? Informeer naar de mogelijkheden.

Foxilicious foodblog recepten vegetarisch en vegan

Hi,

Ik ben Nienke, het gezicht achter Foxilicious en ook moeder van 2 jonge kinderen en vriendin van Eric. Ik help vrouwen om op een laagdrempelige manier bewuste keuzes te maken. Voor jezelf en daarmee ook voor het milieu. Dit doe ik door vegetarisch eten voor iedereen mogelijk te maken en door persoonlijke kleurplannen te maken en capsule wardrobe coaching.

Mijn capsule verhaal

Mijn capsule verhaal begon met een kleurenanalyse. Ik raakte geintereseerd in kleur. Toen een vriendin een aantal jaar geleden een capsule wardrobe cursus deed, keek ik haar met grote ogen aan. Want waarom zou je minder kleding willen? Het gevoel van te weinig hebben, greep me naar de keel. Maar ik zag wat haar capsule wardrobe met haar deed. Ze ontwikkelde een eigen stijl, koos voor duidelijke kleuren en had zoveel rust in haar kledingkast en ze was veel duurzamer bezig met kleding. Dat inspireerde me enorm, want ik was al jaren bewust bezig met voeding. Bewuste keuzes rondom kleding werd mijn volgende stap.

Capsule wardrobe cursus

Kort daarna deed ik zelf een apsule wardrobe cursus. Ik vond het razend interessant. Raakte nog meer geinteresseerd in kleur en in stijl.

Ik help jou graag met jouw capsule

Uiteindelijk heb ik zelf de Sensa kleuropleiding gevolgd en allerlei verdieping gedaan op het gebied van capsule wardrobe, stijl en pasvorm. Vrouwen uit heel Nederland komen bij mij om samen te bouwen aan een duurzame garderobe. Ik maak maatwerk kleurpaspoorten. Zo’n persoonlijk kleurplan is een perfecte basis voor een capsule wardrobe. Daarnaast help ik met het creeren van capsule wardrobes.

Veelgestelde vragen

Waarom zou je een capsule wardrobe willen?

Uit hoeveel kledingstuks bestaat een capsule wardrobe?

Kan ik zelf een capsule wardrobe samenstellen?

Heb ik een persoonlijk kleurplan nodig voor een capsule wardrobe?

Hoe ziet het capsule coaching traject eruit?

Is een capsule wardrobe duurzaam?

Voor hoeveel seizoenen werkt een capsule wardrobe?

Kan ik de coaching zelf verder met mijn capsule?