Persoonlijk kleurplan – kleurenanalyse Nijmegen

Kleurenanalyse maatwerk

Wil jij ontdekken wat jouw beste kleuren zijn? Ik maak graag een maatwerk kleurplan voor jou.

 • Maatwerk kleurenanalyse
 • Inzicht in jouw beste kleuren
 • Kleuren waar jij je goed bij voelt
 • Geen miskopen meer
 • Rust in je kast en bij het shoppen

Herken je dit?

 • Je wil graag duurzame investeringen doen voor je kledingkast

 • Je doet vaak miskopen

 • Je hebt een volle kast, maar toch het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken

 • Je hebt mooie kleding, maar de kleuren passen niet bij wie jij bent

 • Je wilt een caspule wardrobe , maar weet niet welke kleuren hierbij voor jou het meeste doen

 • Je ervaart veel ruis in je kast

 • Je vindt winkelen lastig, want er is zoveel. Je weet niet wat voor jou geschikt is

 • Je vindt het lastig om kleding te combineren

 • Je vindt prints mooi, maar weet niet welke prints jou mooi staan

Herken jij jezelf in een of meerdere punten? Dan is een persoonlijk kleurplan iets voor jou!

Kleurenanalyse maatwerk

Hoe fijn zou het zijn als…

 • Je jouw beste kleuren weet en deze altijd bij de hand hebt

 • Je 3/4 van de winkel links kunt laten liggen, omdat je weet dat deze kleuren weinig voor je doen.

 • Je vol vertrouwen een kledingstuk kunt aanschaffen en dragen

 • Jouw kleuren een mooi en kloppend beeld vormen bij jou als persoon

 • Je jouw kast kunt opruimen omdat jij weet welke kleuren voor jou zijn

 • Je duurzame investeringen kunt doen voor je kledingkast

Met het persoonlijk kleurplan ga ik je helpen om je beste kleuren te ontdekken. Zodat jouw kleuren een mooi en kloppend beeld vormen bij jou als persoon. Hierdoor krijg je rust in je kast en kun je makkelijker keuzes maken bij het shoppen.

Reviews

Kleurenanalyse maatwerk
Kleurenanalyse maatwerk persoonlijk
Kleurenanalyse maatwerk persoonlijk

Marijke

Ik had al eens eerder een kleuranalyse gedaan. Hierdoor wist ik globaal al wel welke kleuren me goed staan en kleuren die ik beter links kan laten liggen. Maar Nienke heeft me laten zien welke kleuren kleding me echt het beste tot mijn recht laten komen. Ze denkt niet in hokjes, maar kijkt echt kleur voor kleur, wat het voor mij doet. Ik ben heel blij met mijn persoonlijke kleuren pallet! Al met al heb ik iedere ochtend plezier van de analyse, want aankleden is makkelijker dan ooit. Alles in mijn kast vind ik leuk en staat me goed.

Gina

Het kleurplan bij Nienke is een superfijne investering in jezelf. Ik had al een kleurenanalyse gedaan, maar was toch een beetje onzeker over welke kleuren nou écht het beste bij mij passen en wist soms ook niet of een bepaalde kleur nou wel of niet in mijn palet paste.
Nu heb ik een paar kleuren waarvan ik zeker weet en ook heb gezien dat ze me prachtig staan. Nienke nam echt de tijd, zodat niet alleen zij, maar ook ik het zag. En als ik weer even in de war was, konden we weer terug naar de eerdere doeken. Het lijkt misschien een hoop geld, en dat is het ook, maar je krijgt echt inzicht in je eigen beste kleuren en waarom sommige kleuren het juist wel of niet zijn. En een heel gezellige paar uur. Het filmpje is ook heel leuk om daarna te hebben en nog eens terug te kijken.

 

Kim

Ik ben heel blij dat ik het kleurenplan bij Nienke heb laten maken. Zij is hier echt goed in. Ze kijkt goed, is opmerkzaam, geduldig en een heel warm persoon. Het was een hele fijne ochtend en ik ben heel blij met het kleurenpalet. Ik heb het standaard in m’n tas zitten en het zorgt ervoor dat ik alleen kleding koop die echt mooi bij mij past.

Kleurenanalyse kleurplan Ingrid
Persoonlijke kleurenanalyse maatwerk
Persoonlijke kleurenanalyse maatwerk

Ingrid

Momenteel ben ik bezig met het creëren van een capsule wardrobe. Kleur was voor mij een onderdeel dat niet direct duidelijk was. Ik kon mijzelf niet in een van de hokjes plaatsen met behulp van standaard kenmerken. Hier heb ik dus de hulp van Nienke ingeschakeld. Met behulp van kleurdoeken en een aantal van mijn huidige kledingstukken zijn we alle soorten kleuren langsgegaan en hebben we samen gekeken welke kleuren mij echt laten stralen. Het bleek dan ook dat ik overal een beetje tussenin zit, maar dat de meeste kleuren gedempt zijn. Dit had ik zelf zo niet kunnen bedenken. Je leert ook om zelf te zien wat mooi staat en wat minder mooi. Ik ben heel blij met mijn kleurpaspoort omdat ik zo gericht kan shoppen en kleding ook makkelijk kan gaan combineren. Het is zeker een aanrader om een kleurenanalyse te laten doen bij Nienke. Het was een fijne ontspannen ochtend met een mooi resultaat.

Eveline

In juni heb ik een persoonlijk kleurplan laten aanmeten bij Nienke. Ik was door eerdere kleurenanalyses al aardig bekend met kleuren die mij in algemene zin goed staan, warme herfsttinten. Wat ik erg leuk en verfrissend vond aan het kleurplan bij Nienke, is dat zij heel persoonlijk kijkt naar jouw mooiste kleuren. Niet een standaard kleurenpalet, maar echt mijn mooiste kleuren. Hierbij gaf Nienke aandacht aan wie ik ben als persoon en waar ik voor sta en hoe ik dat ook weer terug kan laten komen in mijn kleding en kleuren. Ook ontstonden er een aantal verrassingen doordat we goed hebben gekeken naar verschillende tinten uit verschillende ‘seizoenen’. Ik ben heel blij met mijn persoonlijke kleurenkaart en maak er regelmatig gebruik van bij het gericht zoeken naar mooie kleding. Het leuke is ook dat ik merk dat mensen mij vaker op mijn uitstraling complimenteren wanneer ik echt goede kleuren draag, dat is een leuk extraatje natuurlijk. Gun jezelf deze me-time met daarbij een prachtig resultaat in je kledingkast.

Marleen

Dat ik naar Nienke ging voor een kleurenplan was een schot in de roos.

Ik had al eerder een kleurenanalyse gedaan, maar had altijd het gevoel dat deze niet helemaal klopte. De kleuren pasten voor mijn gevoel niet met mijn persoonlijkheid. Omdat ik wist dat Nienke met de Sensa methode niet alleen naar theorie kijkt maar ook naar de persoon en echt uitgebreid te werk gaat, besloot ik haar om advies te vragen.

Nienke wist me meteen te laten zien waar het ‘probleem’ van mijn oude advies hem in zat. Samen zagen we in de spiegel dat ik niet helder, maar gedempt ben.

Een wereld van verschil als het op kleur aankomt. Er vielen meteen een heleboel puzzelstukjes op z’n plek.

Doordat Nienke me van elke kleur verschillende kleurtinten liet zien in de spiegel, was het voor mij ook echt zichtbaar welke tinten goed voor mij zijn en welke minder.

De tijd en aandacht die Nienke voor me had, haar deskundige blik en haar warme nazorg maken dat ik haar absoluut aan iedereen kan aanraden. Het is echt een waardevolle investering in jezelf!

Kleurenanalyse Nijmegen
Maatwerk kleurenanalyse

Waarom een Sensa kleurenanalyse?

 • Een maatwerk kleurenanalyse

 • Een hardcopy kleurpaspoort met jouw beste kleuren, die je overal mee naartoe kunt nemen

 • Geen standaard seizoenshokje, maar jouw persoonlijke beste kleuren

 • Diepgaande analyse, met oog voor jou als persoon

 • 3 uur durende analyse met meer dan 100 kleurdoeken

 • Kleuranalyse van jouw eigen kledingstukken

 • Me time

Praktische informatie: kleurenanalyse in Nijmegen

 • 3-4 uur analyse met meer dan 100 kleurdoeken
 • Kleuranalyse van jouw eigen kledingstukken
 • Resulaat: jouw persoonlijke kleurpaspoort, die je overal mee naartoe kunt nemen
 • Verslag met persoonlijk kleuradvies
 • Locatie: Lent (Nijmegen)
 • Kosten: 240,-
 • Een uitgebreide beschrijving van de werkwijze van het persoonlijk kleurplan vind je hier.
Maatwerk kleurenanalyse

Hi,

Ik ben Nienke, het gezicht achter Foxilicious en ook moeder van 2 jonge kinderen en vriendin van Eric. Ik help jou om laagdrempelige duurzame keuzes te maken. Dit doe ik door vegetarisch eten voor iedereen mogelijk te maken en door persoonlijke kleurplannen te maken.

Mijn kleurverhaal

15 jaar geleden liet ik mijn eerste kleurenanalyse doen. Ik bleek een heldere winter. Ik kreeg een paspoort met allemaal heldere kleuren. Ik paste mijn garderobe er op aan, maar ik voelde dat het niet klopte. De heldere kleuren matchten niet met mijn bescheiden persoonlijkheid en ik had ook mijn vraagtekens bij of het uberhaupt de juiste kleuren waren. Jaren later volgde een nieuwe analyse. Maar nog steeds had ik het gevoel dat mijn paspoort niet genoeg klopte. Dat moest toch anders kunnen?

Verdieping in kleurenanalyse

Ik ging me verder verdiepen in kleuren en ik ontdekte dat niet iedereen in een seizoenshokje past. Mijn passie voor kleuren groeide nog verder toen ik de Capsule wardrobe cursus deed van Laura Laugom. Kleur is de basis voor een passende capsule wardrobe.

Ik help jou graag met je beste kleuren!

Uiteindelijk heb ik zelf de Sensa kleuropleiding gevolgd. Deze methode combineert kleurwetenschap met maatwerk. Want er bestaat een perfect kleurenpaspoort voor iedereen. En dit paspoort is voor niemand hetzelfde. Het is helemaal van jou. Zelf heb ik inmiddels ook mijn eigen Sensa kleurplan paspoort en ik kan nu eindelijk zeggen dat ik echt mijn beste kleuren weet!

Kleurenanalyse Nijmegen

Wat is een capsule wardrobe?

Een caspule wardrobe is een duurzame kledingkast. Deze kast dat bestaat uit een klein aantal (30-37) kledingstuks, die onderling goed gecombineerd kunnen worden. De kleding in een capsule wardrobe is tijdloos, het is daardoor niet trendgevoelig. Om een ideale capsule wardrobe samen te stellen, is het belangrijk dat de kleding in de capsule goed bij jou past. Kleur is hierbij de sleutel tot succes.

Capsule wardrobe coaching

Wil jij aan de slag met een capsule wardrobe? Met mijn capsule wardrobe coaching help ik jou om inzicht te krijgen in jouw stijl, jou leefstijl, de ideale samenstelling van jouw capsule en het creeeren van jouw capsule wardrobe. Op deze pagina lees je meer over mijn aanbod op het gebied van capsule wardrobe coaching.

Veelgestelde vragen

Dit gaan we ontdekken tijdens het persoonlijk kleurplan. Met 6 kleurkragen ontdekken we jouw dominanties. Ben je licht of juist donker, helder of gedempt en heb je een warme of koele huid. Dit geeft een indicatie van jouw kleurtype. Maar dan zijn we nog niet klaar. Dan begint het pas. Met meer dan 100 kleurdoeken ontdekken we jouw allerbeste kleuren, passend bij jouw dominanties.

Ik werk volgens de Sensa methode en ben hiervoor gecertificeerd. De Sensa methode gaat uit van de kleurwetenschap en combineert dit met een persoonlijke blik. Niet iedereen is in een seizoenshokje te vatten en niet alle kleuren van een bepaald seizoen voelen bij iedereen goed.

Het resultaat van de kleurenanalyse is een persoonlijk kleurplan. Dit is een paspoort met 15-20 kleurstaaltjes met jouw beste kleuren. Het paspoort zit in een mooi hoesje, die je makkelijk kunt meenemen in je tas. Naast het paspoort ontvang je ook een kleurverslag met daarin achtergrondinformatie bij jouw paspoort en shoptips.

Tijdens de kleurenanalyse kijken we ook naar de kleurseizoen lente, zomer, herfst en winter en de subseizoenen die hierbij horen. We kijken welk seizoen het beste bij jou past. Daarna gaan we jouw beste kleuren ontdekken.

De kleurenanalyse duurt ongeveer 3-4 uur

Met het persoonlijk kleurplan kun je een mooie kwaliteitsslag maken in je kast, zodat jouw kast optimaal bij jou past. Je kunt het gebruiken als basis voor het samenstellen van een capsule wardrobe. En het geeft je richting bij het aankopen van nieuwe kleding. Neem je paspoort mee tijdens het shoppen en voorkom miskopen in de toekomst!

Ja, zeker! Een kleurenanalyse is iets waar je je hele leven iets aan hebt. Totdat je grijs wordt. Dan kunnen jouw beste kleuren iets veranderen. Vaak worden jouw beste kleuren dan iets meer gedempt en iets koeler.

Je hebt weinig voorbereiding nodig. Ik stuur je een korte vragenlijst over jouw motivatie, jouw favoriete kleuren en je twijfels . Daarnaast mag je 10 kledingstuks meenemen. Tops waar je over twijfelt of waar je juist erg zeker van bent, prints en uni’s. Zorg voor een goede variatie van jouw huidige kast.

Daarnaast is het handig als je geen make-up op je gezicht doet. Dus geen foundations en poeders. Mascara en oogpotlood mag wel.

Ook wil ik je vragen om geen parfum op te doen. Zo blijven de kleurmaterialen het langst mooi.

Een persoonlijk kleurplan is inderdaad een flinke investering. Het is begrijpelijk dat je daarover twijfelt. Weet wel, dat je in de toekomst enorm veel geld gaat besparen door zo’n persoonlijk kleurplan. Je kunt veel gerichter keuzes maken in de winkel en doet geen miskopen meer door verkeerde kleuren.

Een persoonlijk kleurplan volgens de Sensa methode heeft bovendien extra waarde ten opzichte van een ‘reguliere’ kleurenanalyse. Met de Sensa methode maken we een paspoort met jouw allerbeste kleuren. Je krijgt dus geen standaard seizoenspaspoort, maar een paspoort met jouw favorieten, waarvan je zeker weet dat ze echt goed staan.

Ik durf te zeggen van wel. Helaas komt het heel vaak voor dat er verkeerde analyses worden gedaan. Ik heb dit zelf ook meegemaakt. Dan heb je wel een kleurpaspoort, maar klopt het niet en doe je alsnog miskopen. Herken je dit? Dan heeft een persoonlijk kleurplan volgens de Sensa methode zeker veel meerwaarde.

Daarnaast krijg ik ook dames die al eerder een goede analyse hebben gehad, maar een algemene kleurwaaier hebben gekregen. Bijvoorbeeld een waaier voor gedempte zomer. Dit geeft al veel richting, maar alsnog weet je nog niet je allerbeste kleuren. Met de Sensa methode maken we een paspoort met jouw allerbeste kleuren. Je krijgt dus geen standaard seizoenspaspoort, maar een paspoort met jouw favorieten, waarvan je zeker weet dat ze echt goed staan. Wil je meer verdieping op jouw huidige analyse? Dan heeft een persoonlijk kleurplan volgens de Sensa methode zeker veel meerwaarde.

Je krijgt:

 • een hardcopy kleurpaspoort met jouw allerbeste kleuren
 • een kleurverslag met de belangrijkste inzichte van jouw kleurplan sessie en persoonlijke tips
 • beeldmateriaal van jouw beste kleuren
 • toegang tot een afgeschermde omgeving met daarin blogs met tips over wat je met het kleurplan kunt doen