Mini wrap met zwarte bonen, nectarine en tomaat

Foodblog vegetarisch kidsproof Foxilicious

In de zomer hou ik van luchtige maaltijden. Ik vind het dan lekker om met fruit te koken. Zo ontstond deze miniwrap met zwarte bonen, nectarine en tomaat. Je kunt het maken als voorgerecht, of je eet er gewoon 2 of 3 per persoon als hoofdgerecht. Mijn zoontje heeft zich weer bewezen als vreetzakje: die heeft er 3 van op :).

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 6 wraps (2-3 per persoon)”]

  • 6 mini wraps
  • 2 blikken zwarte bonen (totaal 800 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel komijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 5 nectarines
  • 20 cherry tomaatjes
  • 100 gram feta
  • 75 gram pijnboompitten

Chilisaus

Vaker Vega online cursus

Wil jij vaker vegetarisch eten?

✓ Maar weet je niet waar je moet beginnen?

✓ Of hoe je het kunt volhouden?

✓ Of heb je niet genoeg inspiratie?

Doe mee met de 5-weekse laagdrempelige cursus Vaker Vega!

Na de cursus heb je voldoende handvatten en inspiratie om vaker vega voor jou tot een succes te maken.

  • halve chilipeper
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 theelepel honing
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 teentje knoflook

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij 1 ui en 1 teentje knoflook, de halve chilipeper, de paprika en 10 cherry tomaatjes grof. Leg ze op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en zet in de oven op de grillstand gedurende 10 minuten. De paprika kan wat zwart kleuren, dat is niet erg! Haal de groenten uit de oven, laat even afkoelen en ontdoe dan de paprika van de schil.
  3. Doe de gegrilde groenten in een blender of keukenmachine en maal grof. Voeg de honing en wat zout en peper toe naar smaak. Je saus is klaar!
  4. Snij nu de andere ui en knoflook fijn. Bak deze in een hapjespan, samen met de komijnpoeder. Voeg de zwarte bonen (inclusief het vocht) toe en laat lekker pruttelen gedurende 5-10 minuten. Prak vervolgens de bonen fijn. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Besprenkel de wraps met wat olijfolie en bak ze één voor één kort op in een pan. Ze mogen best een klein beetje hard worden.
  6. Snij de nectarines in partjes en de overige cherrytomaten in tweeën.
  7. Tijd om je wraps te beleggen: smeer de wraps in met een laagje bonen, vervolgens de saus en dan de nectarines en de tomaat. Nu strooi je de pijnboompitten erover en kruimel je tot slot wat feta op je wrap. Klaar is je zomerse mini wrap!

[/directions]

Extra kidsproof tips:

Beleg de wrap met de ingredienten die jouw kind lekker vindt. Is de saus wat te heftig? Maak de wrap dan zonder saus. Geen tomatenliefhebber? Laat deze dan achterwege. Maak er een mooi feestje van :).

 

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.