Parelcouscous is het grotere zusje van de gewone couscous en ziet er werkelijk prachtig uit. Hele schattige kleine ronde balletjes. Ik maak tegenwoordig bijna altijd parelcouscous, als ik couscous maak. Ik vind het er namelijk leuker uit zien en die kleine balletjes hebben net wat meer bite dan de gewone couscous.

Alle kanten mee op

Met couscous kun je eigenlijk alle kanten mee op. Ik koos voor een hele simpele variant met tomaat, paprika, komkommer en bosui. Ik bakte er lekkere falafel burgers bij en maakte een Griekse yoghurt dressing voor een lekker frisse smaak.

Vega burger

Ik mocht een aantal producten van Boon bonen uit proberen, waaronder deze falafel burger. Als je vaker iets van mijn blog hebt gekookt, dan weet je waarschijnlijk dat ik niet heel veel gebruik maak van vleesvervangers. Meestal vind ik het niet veel toevoegen en dan laat ik het liever achterwege en probeer ik op een natuurlijke manier te vervangen, zoals bijvoorbeeld met peulvruchten. Ik hou niet van vega producten waarbij vlees wordt nagebootst. Ik vind het wel heel goed dat die producten bestaan, want echte vleeseters vinden die burgers misschien wel heel lekker en dat zorgt ervoor dat er vaker mensen vegetarisch eten. Maar goed, ik eet eigenlijk alleen vervangers als ze iets toevoegen. En dat is bij de producten van Boon zeker het geval! Boon maakt gebruik van plantaardige, lokale producten. En dat proef je. EĆ©n van mijn favoriete Boon producten, is de falafel burger die ik voor dit recept heb gebruikt. De burger is vol van smaak en voegt echt iets toe aan de couscous!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Parelcouscous met falafelburger

Parelcouscous is het grotere zusje van de gewone couscous en ziet er werkelijk prachtig uit. Net als gewone couscous kun je er alle kanten mee op. Dit gezonde vegetarische gerecht heb je binnen 20 minuten op tafel staan en ziet er prachtig kleurrijk uit!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
KeukenFusion, Midden-oosten
TrefwoordFalafelburger, Kidsproof, Parelcouscous, Vega burger, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 200 gram parel couscous
  • 2 theelepels citroensap
  • olijfolie
  • 1 theelepel baharat kruiden
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 bosui
  • falafel burgers ik vind de burgers van Boon heel lekker

Dressing

  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein handje verse peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, besprenkel met olijfolie en de 2 theelepels citroensap en baharat kruiden en roer dit erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de paprika en tomaten en snij deze in kleine stukjes. Was ook de komkommer en snij in plakjes. Was de bosui en snij in plakjes. Voeg de groente toe aan de couscous.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de burgers gaar. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Maak nu de couscous dressing van de Griekse yoghurt. Voeg een fijngesneden teentje knoflook toe aan de yoghurt. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de couscous met de falafelburgers en de dressing.

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden parelcouscous meestal erg interessant. Het ziet er voor kinderen vaak een stuk aantrekkelijker uit dan de gewone couscous.Ā 
  • Je kind vindt de parelcouscous waarschijnlijk extra interessant als je erbij vertelt dat het kleine eetbare pareltjes zijn. Soms is er wat fantasie nodig om kids aan het eten te krijgen.Ā 
  • Houdt jouw kind niet van paprika, tomaat of komkommer? Voeg dan groente toe die je kind wel lust.