Shoarma had ik al jaren niet meer gegeten. Want ja, shoarma is vlees en als vegetarier had ik nog geen goede vervanging hiervoor gevonden. Daarentegen ben ik gek op pita met falafel, dus dat eten wij regelmatig.

Shoarma vervanger

Vleesvervangers eet ik eigenlijk zelden. Ik vind het altijd fijn om te weten wat ik eet. Maar soms is het echter super handig en ook lekker om een kant en klare vega burger uit de supermarkt te eten. Onlangs viel mijn oog op vegetarische shoarma van de Vegetarische Slager en die heb ik in een opwelling in mijn winkelmandje gegooid. Ik was ineens zo benieuwd hoe dat zou smaken!

En ik moet je eerlijk bekennen dat ik het heel lekker vond! De shoarma kruiden vind ik zelf super lekker en dit proefde je ook heel goed in de vega shoarma. De reepjes waren qua structuur ook goed; niet te taai, maar ook niet te fluffy. Al met al vond ik het een geslaagd experiment. Ik ga het zeker vaker eten, want de kids hebben er ook van gesmuld!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Iedereen kiest zelf

Het voordeel van pita broodjes vind ik dat je ze met van alles kunt vullen. Voor dit recept vulde ik ze met ijsbergsla, cherrytomaat, komkommer, avocado en rode ui, maar je kunt natuurlijk ook andere groente gebruiken om mee te vullen. Ik zet meestal alle ingrediënten in aparte bakjes op tafel, zodat iedereen zijn eigen broodje kan samenstellen. Een soort monkey platter. Dit werkt perfect bij kinderen! Van mij moeten ze dan minimaal 2 type groente kiezen. Welke ze kiezen, mogen ze zelf weten. En daar houden kinderen van.

Pita met vegetarische shoarma

Een lekker broodje met vegetarische shoarma. Vul het broodje met de vega shoarma, ijsbergsla, komkommer, cherrytomaat, avocado en rode ui en maak er een heerlijke Griekse yoghurt saus bij.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
KeukenFusion, Grieks
TrefwoordGriekse pita, Kidsproof, Shawarma, Shoarma, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

Knoflooksaus

 • 8 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 teentje knoflook
 • 1 handje verse peterselie
 • zout
 • peper

Overig

 • 8 maaltijd pita's
 • 350 gram vegetarische shoarma
 • 0,5 sla
 • 0,5 komkommer
 • 250 gram cherrytomaat
 • 2 avocado
 • 0,5 rode ui

Instructies

Knoflooksaus

 • Snij de knoflook fijn en hak de peterselie. Maak de knoflooksaus door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

Overig

 • Bak de shoarma reepjes in een scheutje olijfolie gaar. Dit duurt 5-10 minuten. Hoe langer je ze bakt, hoe krokanter ze worden. Het is waar je van houdt.
 • Verwarm de pita broodjes in een broodrooster, grill of oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snij de ijsbergsla in dunne reepjes, de komkommer in stukjes, de cherrytomaat doormidden, de avocado in plakjes en de rode ui in halve ringen.

Vullen

 • Snij de broodjes open en vul met de ijsbergsla, shoarma reepjes, komkommer, cherrytomaat, avocado en rode ui. Doe er een flinke klodder knoflooksaus over.

Kidsproof tips

 • Voor de kids vul ik de pita’s met groente die zij lekker vinden. Vaak betekent dat rauwe wortel, paprika, tomaat en komkommer. 
 • Zet alle groente toppings in aparte bakjes of op een grote snijplank op tafel als een monkey platter. Vaak werkt het voor kinderen goed als ze zelf mogen kiezen. Van mij moeten ze dan minimaal 2 soorten groente kiezen die ze in hun broodje willen. Dit werkt bij ons perfect!